Share

Напредва основното преасфалтиране на булевард „България“, възстановяват част от движението

сряда, 23 авг., 2023, 14:00ч.


 

Цялостното преасфалтиране на булевард „България“ във Велико Търново напредва. От 24 август – четвъртък, се възстановява движението в участъка от Съдебната палата до кръстовището с улиците „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“ /светофарите над „Горско стопанство“/, където вече е положен и третият слой.

Също от 24 август преасфалтирането продължава в следващата част на булеварда – от пресечката с улиците „Елин Пелин“ и „Тодор Балина“ до кръстовището с ул. „Беляковско шосе“. Движението там се затваря, включително и при подхода от ул. „Ниш“, забранява се спирането и паркирането на пътни превозни средства.

Временно – от 24 август до 11 септември или до приключване на строителните работи, се променят маршрутите на следните градски автобусни линии – №2, 4, 5, 9, 40 и 110, както следва:

– в посока от спирка „Беляковско шосе“ към Съдебна плата автобусите ще преминават по ул. „Краков“ и по бул. „Никола Габровски“. Спирка „Беляковско шосе“ временно се бъде преместена пред сградата с адрес на бул. „България“ №41 /на новата тротоарна алея/;

– в посока от Съдебна палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите ще се движат по бул. „Никола Габровски“ и ул. „Краков“. Спирката „Беляковско шосе“ се измества с 30 метра западно – пред баничарницата и денонощния магазин.

В останалата част маршрутите на автобусите остават непроменени. Разписанията не търпят изменения.

Възстановяват се зоните за платено паркиране по бул. „България“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Подпоручик Александър Панайотов“. Връща се еднопосочното движение по ул. „Любен Каравелов“ в района на централния кооперативен пазар, както и двупосочното движение по ул. „Тодор Балина“ в участъка от бул. „България“ до ул. „Баба Мота“.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Горна Оряховица се включва в екоинициативата „Да изчистим България заедно“

Община Горна Оряховица се включва в инициативата на „bTV Media Group“ „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на...

Затвори