Share

Наградиха 126 талантливи ученици в СУ “Емилиян Станев”

петък, 28 юни, 2024, 15:47ч.


449131988_10160859821808525_8223332456307858914_n
126 ученици, прославили с успехите си през учебната година СУ “Емилиян Станев” получиха грамоти и предметни награди на специална церемония. Тя се състоя в Актовата зала на школото и се организира за пръв път. Решихме да наградим всички, защото те наистина го заслужават, бориха се много за своите успехи и постигнаха много добри резултати, каза в приветственото си слово директорът на училището д-р Кина Котларска. Тази година СУ “Емилиян Станев” влиза в топ 100 на училищата в България с най-добри резултати на зрелостните изпити по български език и литература. На Националното външно оценяване след IV клас школото заема челното място в класацията по успех в област Велико Търново.

Като успех на децата отчитаме още няколко факта – за пръв път никой не закъсня за зрелостните изпити и тези след VII клас, нямаше нито едно дете с липсващи документи, всички писаха до самия край на изпитите. Това само говори положително за сериозното отношение на нашите ученици към учебния процес. Много сериозно подходиха и техните учители, които през цялата учебна година градиха успехите, с които можем да се похвалим днес, допълни още Кина Котларска.
Грамоти бяха раздадени в категориите “Спортни постижения”, “Фотография”, “Изобразително изкуство” и “Музика” и “Общообразователни предмети”.

Специални награди получиха ученици, участвали в множество национални и международни конкурси, национални състезания и олимпиади. По време на церемонията участници и гости бяха поздравени с изпълнения на някои от талантите на СУ “Емилиян Станев” – Антониа Витенбехер от I “а” клас, Аделина Сергева от II “а” клас, Александър Момински от VII “а” клас и Иван Димитров от VIII “а” клас.

Ръководството на училището, педагогическия и непедагогическия персонал получиха в края на церемонията като изненада ключодържатели, подготвени от Училищния парламент.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново отбелязва Петровден в църквата музей „Св. св. Петър и Павел“

Петровден ще бъде отбелязан утре във Велико Търново. На 29 юни, когато е празникът на християнските Първовърховни апостоли св. Петър...

Затвори