Share

Над 60 отбора от страната ще се включат в стрийтбол “Турнир на царете”

четвъртък, 1 сеп., 2011, 13:02ч.


Повече от 60 отбора се очаква да участват в предстоящия на 4 и 5 септември във В. Търново “Турнир на царете” по стрийтбол. Проявата бе представена от Даниел Киров от “Авиа сървис”, Светослав Стефанов и Стоян Денев от sportuvam.info и председателя на общинската комисия за младежта и спорта Камен Алексиев.

“Стрийтболът навлезе от САЩ и у нас, вече е обявен от ФИБА за официален спорт. Идеята ни е да го популяризираме сред младите хора. М.г. турнирът бе в ОУ “П. Славейков” и участваха 20 отбора, а сега интересът е много голям. До момента са записани 25 отбора, но очакваме да достигнат до 60-70″, заяви Даниел Киров.

Форматът е трима срещу трима играчи, като отборите ще бъдат разделени в три възрастови групи – до 14 г., до 18 и над 18 г. Вече има записани отбори не само от В. Търново, а от цялата страна – София, два тима от Варна, няколко от Русе, Плевен, Свищов, Севлиево, Дряново, Г. Оряховица, П. Тръмбеш, Поликраище…

Удобно е, че записването може да става онлайн на www.streetballbg.com, както и на 4 септември до 9:00 ч. пред общината.

Интересното е, че тази година турнирът ще бъде на главната улица “В. Левски” пред театъра и общината, като ще бъдат монтирани 6 баскетболни коша. Не могат да участват професионални състезатели, но затова пък в отборите може да има и жени. Вече има дамско присъствие в някои от съставите.

“Ние приехме тази идея, защото sportuvam.info е сдружение, което популяризира спорта във В. Търново. Искаме да поканим всички да се включат в надпреварата. По-нататък предвиждаме и плажен волейбол в нашия град”, заяви Светослав Стефанов. Таксата за участие е 15 лв. на отбор (т.е. по 5 лв. на състезател). Първият ден (4 септември) от 10 ч. започват мачовете от груповите фази и са до 17 ч., а на следващия ден са финалните фази. В тези часове участъкът от общината до театъра на главната улица ще бъде затворен. Предвидени са и съпътстващи прояви като латинотанци, игри с публиката и др.

Всеки участник ще получи тениска и напитки, но много сериозен е наградният фонд, който е най-големият в досегашните турнири в страната. Той възлиза на 4000 лв., като са предвидени парични и предметни награди като маратонки, телефони, топки и часовници.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Десет партии-фантоми има във В. Търново, обявиха от РЗС

Поне десет от регистрираните партии от Общинската избирателна комисия във В. Търново са фантоми, обяви на пресконференция председателят на РЗС...

Затвори