Share

Над 18 000 лева за горнооряховските детски градини събра първият по рода си масов благотворителен маратон

неделя, 17 сеп., 2023, 22:11ч.


IMG-fdde1a14795504a22c7162cf18910d51-V
С обединени усилия, граждани и бизнес ще спомогнат за подобряване на битовите условия в детските заведения

Общо 18 162 лв. се събраха по време на първия по рода си благотворителен маратон в Горна Оряховица, организиран по инициатива на предприемача Николай Рашков. Повече от 250 участници на всякаква възраст се включиха в масовия пробег на трасето от 1200 метра в парк Детски кът. Маратонът, под надслов „Бягам и помагам“, се превърна в истински празник на открито, с много заряд и отлично настроение.

От благотворителни такси на участниците бяха събрани 3027 лева, които подкрепящите инициативата фирми увеличиха петкратно – с 15 135 лв. Сборът на двете суми доведе до общата, възлизаща на повече от 18 000 лева.

Процедурата по преброяване и сумиране на средствата бе извършена публично и пред нотариус.
Каузата, за която са предназначени събраните средства, е подобряване на битовите условия в горнооряховските детски градини, където дори легълцата са на повече от три-четири десетилетия. Предстои да се проведат разговори с директорите на всички детски заведения на територията на общината, за да бъдат подпомогнати по най-добрия за дечицата начин.

Николай Рашков и съорганизаторите изказаха огромна благодарност към всички граждани, включили се в проявата. Прекарвайки чудесен неделен ден на открито, горнооряховчани показаха, че са едно много силно и сплотено общество.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
54 семейства с десетилетни бракове честваха своите „Златни сватби“ в Павликени

По традиция през септември в Павликени се проведе ритуалът „Златни сватби“, при който двойки с дългогодишни бракове преповтарят своите обети...

Затвори