Share

На кръгла маса представят участието на В. Търново в европейската инициатива „Зелени градове за устойчива Европа“

понеделник, 14 Ное., 2022, 15:58ч.


Велико Търново е избран за един от пилотните градове, които да участват в програмата на европейския проект „Зелени градове за устойчива Европа” в България. Инициативата е на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и ще бъде представена по време на кръгла маса – семинар в старопрестолния град.

Събитието ще се състои на 17 ноември /четвъртък/ в Ритуална зала на Община Велико Търново и е с начало в 13,30 ч.

Целта на форума е да насърчи диалога между професионалистите, институциите и обществото по въпросите и ползите от това да има по-обширни зелени градски пространства. Колкото по-добър, привлекателен и здравословен откъм развитие на средата за живеене е даден град, толкова по-голямо развитие търпи социалният, а икономическият климат.

Кръглата маса е отворена за участие на всички, заинтересовани по темата. По време на събитието е предвидено подписване на меморандум за сътрудничество между Община Велико Търново и Асоциацията на производителите на декоративни растения в България.

Платформата „Зелени градове за устойчива Европа” е създадена от Европейската асоциация на разсадниците – ENA (European Nurserystock Association). Нейната цел е да насърчава озеленяването на публичните пространства, като предоставя иновативни идеи и информация, базирана на научни изследвания и техническа експертиза. Дейностите и са насочени към темите: здраве, климат, икономика, биоразнообразие и социално сближаване.

България членува в ENA и е българският представител в „Зелени градове за устойчива Европа” чрез АПДРБ. Асоциацията е създадена през 2011 година и е утвърден партньор на общините в мерките и политиките им за подобряване на градската среда и озеленяването.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областният управител върна решения на Общинските съвети в П. Тръмбеш, Г. Оряховица, Сухиндол и В. Търново

Съобразно правомощията за упражняване контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация областният...

Затвори