Share

На 3 септември откриват официално Спортното училище

вторник, 28 авг., 2012, 15:30ч.


На 3 септември (понеделник) официално ще бъде открито възобновеното Спортно училище във Велико Търново, съобщиха от общината. Тържествената церемония ще бъде от 9:00 ч. в двора на СОУ “Г. С. Раковски”.

Училището разполага с просторни класни стаи, зала за презентации, два физкултурни салона, две закрити площадки. На откриването са поканени всички бивши възпитаници, спортни деятели, клубове, треньори и граждани от Велико Търново.

Връщането на статута на Спортното училище бе сред приоритетите на настоящия кмет на старата столица Даниел Панов. Идеята получи зелена светлина от Министерството на образованието, като преди месец заповедта на министър Сергей Игнатов бе публикувана в Държавен вестник. Своята подкрепа оповести и спортният министър Свилен Нейков.

110 деца кандидатстваха за прием в възобновеното Спортно училище, държавният план прием е за 10 вида спорт в четири паралелки – пети, шести, седми и осми клас. Завършилите ще получават диплом за помощник-треньор по съответната спортна дисциплина.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
4 ваканции за учениците, първият учебeн ден на 17 септември

Четири ваканции ще имат учениците през новата учебна година, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Първата ще е от...

Затвори