Share

Музикален урок за деца от ДГ „Чиполино“ се проведе в СУ „Д. Благоев” в Свищов

четвъртък, 1 Дек., 2016, 10:29ч.


Директорката на ДГ „Чиполино“ Бистра Тодорова, заедно с децата от  групите „Слънчице“ и „Детелина“ и техните възпитатели посетиха на СУ „Димитър Благоев“, където им бе изнесен музикален урок. Децата бяха посрещнати лично от директора на училището госпожа Цветанка Кирова.

Урокът започна с „Ода на радостта“ в изпълнение на фанфарния оркестър. Много активно се включиха  учителите по музика Георги Герчев и Деян Йорданов, които запознаха малчуганите с гласовете на различни музикални инструменти. Те представиха: фанфари, кларнет, акордеон, кавал, тамбура, голям барабан, малък барабан и чинели. Показаха как звучат поотделно и как звучат когато са заедно в оркестър. Децата много се забавляваха под звуците на музиката, като разпознаваха и играха на всеки вид танц. Най-голямо удоволствие изпитаха при дадената им възможност да се докоснат до музикалните инструменти.

В края на мероприятието директорът на СУ „Димитър Благоев“ Цветанка Кирова раздаде коледни подаръци, с което допринесе за много радостни усмивки на детските лица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Учители от пет европейски държави съставят план как да приобщят децата към четенето

Учители от България, Италия, Испания, Полша и Румъния се събраха в Свищов, за да съставят план как да приобщят към...

Затвори