Share

С 62 290 лв. модернизират читалище “Напредък-1869” в Г. Оряховица

сряда, 8 мар., 2017, 09:31ч.


IMG_2147-chitalishte napredak - G. Orqhovitsa

Одобрен е проектът на Община Горна Оряховица, който предвижда ремонт на репетиционната зала в Народно читалище “Напредък – 1869” в Горна Оряховица. Това обявиха от пресцентъра на общината и допълват, че модернизацията е по програма “Красива България”. Цялата стойност на строително монтажните работи възлиза на 62 290 лева. Половината от средствата се осигуряват от “Красива България”, а останалите са от общинския бюджет.

Залата за репетиции и обслужващите помещения към нея са разположени на полуприземния етаж на сградата. Помещенията се използват от 3 състава с общо 120 човека. Близо 10 години помещението не е ремонтирано. Проектът на общината предвижда цялостен ремонт на санитарните възли, подмяна на всички врати, на осветителните тела и монтаж на окачени тавани. Ще бъде сменена и настилката, като ще се сложи нова, която е ударопоглъщаща. Предвиден е и частичен ремонт на ВиК инсталацията в санитарните помещения.

Според изискването на проекта, след извършване на ремонта, НЧ „Напредък – 1869” не трябва да променя предназначението на помещението минимум 5 години и ще има ангажимент за поддръжката му.

Стефан НАНКИНОВ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав на кмета на Община Лясковец по повод Осми март

Уважаеми дами, скъпи майки, Имам удоволствието да ви поздравя с един от най-хубавите пролетни празници – Осми март! Нека този празничен...

Затвори