Share

Милен Михов: „Изваждането на Интермодалния терминал от плана за възстановяване ощетява Горна Оряховица и общината“

събота, 30 окт., 2021, 18:05ч.


DSC_4826(1)

Решението на служебния кабинет да спре изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица беше една от основните теми, по която жителите на село Правда и околните населени места разговаряха с кандидата за президент на ВМРО – БНД доц. д-р Милен Михов, който е и водач на листата за Великотърновски регион. Домакин на срещата беше Николай Николов, който е роден в село Правда и е номер три в кандидатската листа на ВМРО-БНД.

„Интермодалният терминал трябваше да свърже трите вида транспорт – железопътен, въздушен и автомобилен. Освен това, проектът даваше шанс тук да бъдат изградени логистични центрове, които със сигурност щяха да дадат тласък за развитието на региона ни, затова за нас този въпрос е толкова важен и болезнен“, коментира Николай Николов.

„Категорично не приемам и решението на служебния кабинет да извади от Плана за възстановяване и устойчивост изграждането на Интермодалния терминал в Горна Оряховица. Πpoeĸтът бeше на cтoйнocт 25 млн. лв., средства, които щяха да влязат в района. Това показва за пореден път тревожно пренебрежение към Северна България и на нашия район, чието развитие през последните години страда поради лоши комуникации във всички направления“, категоричен е доц. Милен Михов.
Жителите на село Правда споделиха и притеснението си, че Горна Оряховица може да остане без железопътната си администрация. Тези ни съмнения се прокрадват след изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата, а да е подчинена на Горна Оряховица, признаха хората, които пожелаха да се срещнат с доц. Милен Михов и Николай Николов.

Участниците в срещата припомниха, че заради липсата на отношение от страна на предишния горнооряховски кмет, също представител на БСП, от Горна Оряховица към Варна „изтече“ управлението на енергоразпределение, а Русе взе управлението на „Раховец газ“. Тогава бяха закрити и почти всички поделения към Министерството на отбраната.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Д-р Магдалена Джикова: „ВМРО е партията с традиции в България, която стои твърдо на своята позиция“

Аз съм д-р Джикова и повече от 30 г. работя в областта на женското здраве -акушер-гинеколог съм. Родом съм от...

Затвори