Share

Магомед Рамазанов получи флага на В. Търново да го развее в Париж

сряда, 15 май, 2024, 13:01ч.


1
Великотърновският състезател по борба от СК „Илия Павлов“ Магомед Рамазанов, който се класира за Олимпиадата в Париж, бе приет от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Рамазанов бе със своя личен треньор Мирослав Колев, който припомни, че за първи път от над 20 години старата столица ще има свой представител на Олимпийски игри.

Даниел Панов връчи почетна значка на Магомед Рамазанов, като го поздрави за големия успех. Той му подари и виолетовия флаг на Велико Търново със заръката да го развее победоносно на Игрите в Париж през август.

Magomed1

Ден по-рано Рамазанов се срещна с децата от СК „Илия Павлов“ в залата по борба на „Ивайло“ и дори проведе съвместна тренировка с тях, като не само им направи загрявката, но и лично им показа някои тънкости в хватките.

Магомед Рамазанов разказа за спечелената последна олимпийска квалификация в Истанбул, където изкова победата 3 секунди преди края и грабна виза за Париж.

„Тежко беше в началото, защото 2 години не бях се борил и настройката съм съперниците не беше лесна. Но от януари това бе вече четвъртият ми турнир и бях подготвен добре и се справих. Беше много емоционално, защото бе решаваща квалификация. Борих се не само за мен, но и за цяла България и беше много отговорно.

Първо се обадих на родителите ми, те са жертвали много, за да се занимавам с този спорт. Искам специално да благодаря на Мирослав Колев, който ми помогна да получа българско гражданство, живея при него и работи с мен. Съжалявам, че брат ми Рамазан не успя да вземе квота, защото много искахме двама братя да се борим рамо до рамо на Олимпиадата. Но той тепърва ще се доказва, защото има световно първенство, където ще гони златен медал. Сега ще си почина, а от юни започва целенасочената ни подготовка за Париж. Много важно е да намерим качествени спаринг партньори, важна е и физическата, и психологическата подготовка. Има достатъчно време, много е необходимо, но ще поработим.

Във В. Търново се чувствам отлично, климатът и природата самного близки до нашите в дагестан. Хората и тук обичат борбата. Не се чувствам чужденец, защото имаме сходен манталитет. И и брат ми вече две години е тук.

В Париж ще преследвам само златото! Няма друг вариант за мен. А ще видим какво ще стане. Основните ми съперници са от Иран, Русия и САЩ, ще бъде много интересно“, сподели Магомед Рамазанов.

Magomed

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над 250 000 посетители очакват на Събора на овцевъдите

Специална транспортна схема и обществен транспорт облекчават трафика към Петропавловския манастир от 24 до 26 май Над 250 000 посетители от...

Затвори