Share

Лясковски деца закичиха кмета и дариха близо 100 мартеници на социално слаби хора

петък, 2 мар., 2018, 11:04ч.


IMG_2910 IMG_2907 IMG_2908

Традиционно и тази година възпитаници на средно училище „Максим Райкович” град Лясковец посетиха сградата на общината и закичиха с мартеници кмета д-р Гецова. Сборна група малки творци от първи до четвърти клас влязоха в кабинета на д-р Гецова, за да я закичат за празника. Кметът получи подарък изящно пано, което да краси кабинета – изработка на Карина Георгиева, а ученичката Ина Иванова лично закичи д-р Гецова със сътворената от нея мартеничка. Градоначалникът не скри емоциите си от приятната изненада и пожела на децата да са преди всичко здрави и усмихнати. Тя им благодари за старанието при изработване на мартеничките и на всяко дете даде лакомство. Учениците от начален курс бяха придружени от своите ръководители – ресурсния учител Галина Стоянова и педагогическия съветник Марияна Пенева.

По повод празника на Баба Марта в училището бе обявен конкурс за най-красива мартеница, в който се включиха 97 участника, като посетителите при кмета бяха една малка част от децата, включили се в надпреварата. Идеята на училищното ръководство бе с мартеничка да бъдат зарадвани хората, които са потребители на Домашния социален патронаж в Лясковец. Първомартенската изненада наистина зарадва социално слабите ни съграждани, които получиха заедно с топлия си обяд на първи март и мартеничка от децата за здраве. Всичките мартеници от конкурса бяха предоставени на управителя Ивелина Цвяткова и закичени на възрастните хора от социалните служители при раздаване на храната.

В конкурса, преминал под наслов „Подари мартеница, дари надежда”, взеха участие всички ученици от начален етап на обучение. За труда и старанието си бяха наградени децата, изработили най-красивия червено-бял символ на пролетта и плодородието. На I място е Карина Георгиева от І „а” клас,  II място заслужи  Дария Димитрова от V „а” клас и III място получи Йоана Димитрова от ІІ „а” клас. Ръководството награди с грамота всеки клас за активното участие в благородното начинание.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„До септември игрището до Спортното училище ще е готово”, увериха от Общината

Тренировъчното игрище до Спортното училище ще е готово за началото на новата учебна година, увериха от Община В. Търново. Подписка...

Затвори