Share

Културни деятели от Русия посетиха Свищов по повод представяне на антологията „Щедрост“ на Иван Антонов

сряда, 16 май, 2018, 16:00ч.


1

На 16 май от 17.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“ ще бъде представена антологията „Щедрост“. В книгата на автора и съставител Иван Антонов са включени както негови творби, така и творби на поети и писатели от  Русия, към които той е направил лични посвещения.

По покана на Иван Антонов, културните деятели от Русия са в Свищов, за официалното представяне на антологията. Гостите от гр. Воскресенск, които са част от руския културен елит, бяха приети с радост от кмета на Свищов, който заедно със зам.-кмета Анелия Димитрова и директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов ги приветстваха в Гербовата зала на Общината. Заместник-кметът Анелия Димитрова разказа на гостите за всички онези неща, които правят Свищов център на духовенство и просвета, и с които всички жители на Свищов се гордеят.

Домакините и гостите поговориха за общите неща между двата славянски народа и дружбата датираща вече повече от 140 години. Руската делегация беше силно впечатлена от гостоприемството и богатото културно наследство на Свищов, и поднесе книги и подаръци, в знак на добра воля. Общинското ръководство също бе подготвило тематични дарове, които гостите да отнесат в родината си, като скъп спомен от гостуването им в Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Реликви от Учредителното събрание гостуваха в Нощта на музеите в Плевен

Регионален исторически музей-Велико Търново представи реликви от Учредителното събрание в рамките на Европейската инициатива Нощ на музеите в Панорамата “Плевенска...

Затвори