Share

Красимир Каракачанов: „Хората се нагледаха на лъжливи пророци“

сряда, 20 сеп., 2023, 20:28ч.


IMG_0989

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов и на Илинденско-Преображенското въстание. Каракачанов коментира политическата ситуация в държавата и предстоящите местни избори.

– Г-н Каракачанов, с какви амбиции тръгва ВМРО тръгва към местните избори?

– Амбициите са да покажем на хората, че в това време, в което изплуваха всякакви утайки в политиката с големите претенции да правят промяна, ВМРО като една традиционна, консервативна патриотична политическа формация си поставя за цел да задържи своите позиции в общините и градовете, в които я има. Това е съвсем резонно, защото хората се нагледаха на лъжливи пророци, на хора, които само обещават и уж се бореха с лошите, а станаха два пъти по-лоши. Такива, които уж щяха да чегъртат корумпираните, а накрая се ожениха за тях. Българинът не е сляп, той вижда какво се случва с всичките обещания, че животът ще стане по-хубав. Нашата амбиция във Велико Търново е в следващия Общински съвет да бъдем онзи коректив, който предлага разумни добри идеи, които са полезни за обществото.

– Имате сериозна кандидатура за кмет в лицето на доказан човек като доц. Милен Михов…

– Доказан е със своята дейност и като общински съветник, и като народен представител. И като историк и преподавател във Великотърновския университет, и най-вече като човек, който поставя обществения интерес над някакви партийни, лични или други интереси.

– Какви са очакванията Ви за местните избори?

– Сложно е да се каже какво ще се случи. Очаквам гражданите да проявят повече разум и да избират хората не по това какво говорят политическите централи в София, а по това какво представляват самите кандидати за кметове и общински съветници.

– В национален план възможни ли са предсрочни избори и докога ще просъществува т.нар. „сглобка“?

– Хората са прогледнали, но за съжаление са много апатични и вече не вярват. Да се появи новият Спасител ли? Навремето нали дойдоха едни от Лондонското сити, след това се появи „пазачът на бай Тошо“, сега се появиха едни уж завършили Харвард… Хората чакаха някой да дойде и да им реши проблемите. Ако се сетят за народната приказка за Неволята и ако не седнем сами да си оправим счупената каруца, нито от Оксфорд или Харвард, нито Байдън или Путин ще дойдат да ни решат проблемите.

Ако го проумеят, нека направят един нормален избор – да се заинтересуват какво се случва, да си направят труда (както си правят труда да слагат зимнина и да варят ракия) да се поинтересуват кой кой е в тази надпревара и да направят разумния избор. От гледна точка на собствените си интереси. Защото това, което се случва в общините, касае пряко тях. И каквито хора си изберат за кметове и общински съветници, такива хора ще ги управляват.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната смърт...

Затвори