Share

Костадин Костадинов дари 400 учебника по „Родинознание” на учениците от СУ „Вела Благоева”

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:34ч.


page

Д-р Костадин Костадинов бе специален гост на патронния празник на СУ „Вела Благоева” – едно от най-големите училища в старата столица. Инициативата за поканата бе на директора Ангел Янчев, а причината за посещението на д-р Костадинов бе желанието му да дари 400 бройки от своя авторски учебник по родинознание за ученици от 1-ви до 4-ти клас, който той издава през 2016 г., огорчен от изопаченото представяне на фактите от българската история и отчасти невярната информация, която пише в учебниците на подрастващите. Пред стотиците деца и гости на празника д-р Костадинов сподели, че е бил провокиран от желанието неговите собствени деца да познават истинската история на България. “Учебникът ми по родинознание е по-различен с това, че показва историята на България такава, каквато е. Няма как в един учебник по история да не пише срещу кого е избухнало Априлското въстание и кой го е потушил, а между редовете да се чете,  че османско робство не е имало или че по време на османското владичество българските земи изживели “небивал икономически и културен разцвет””, споделя още Костадинов.

Интересът към учебника толкова бързо нараства, че той днес се е превърнал в най-четената българска книга, свалена над 500 000 пъти от личния блог на българския родолюбец. Разпространението ѝ е абсолютно безплатно, а единствената цел на Костадинов е децата да бъдат възпитавани в любов към Родината и да бъдат горди наследници на един древен народ. За да се случи това обаче малките българчета трябва да познават истинската история на България, каквато са я учили поколенията, родени преди Демокрацията, категоричен е авторът.

Изненада за всички гости бе и съвместното изпълнение на народната песен „Рила и Пирин тръгнали”, която д-р Костадин Костадинов изпълни съвместно с директора на СУ „Вела Благоева” Ангел Янчев. Интересната провокация от страна на домакина бе посрещната с бурни аплодисменти, а през цялото време децата слушаха в пълен захлас своя директор и специалния гост на празника.

Финален, впечатляващ и силен завършек на интересната среща бе многогласното възклицание на думите „Да живее България”, с които стотиците ученици на СУ „Вела Благоева изпратиха д-р Костадинов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Създателка на певческия хор в Плаково навърши 100 години

Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от с. Плаково, която е сред основателите на Певчески хор за обработен фолклор „Минчо Стоев“...

Затвори