Share

Концертът „Годишните времена“ на Царевец – официален поздрав за българите в 12 държави навръх Независимостта

четвъртък, 24 сеп., 2020, 18:13ч.


K2

Концертът „Годишните времена“ на световноизвестния цигулар Веско Ешкенази и Плевенската филхармония на Царевец бе официален поздрав за българските общности във Великобритания и още 11 европейски държави навръх Деня на Независимостта – 22 септември. Музикалното събитие бе сред акцентите в програмата на Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ и премина при много голям интерес във Велико Търново на 21 август.

Блестящото изпълнение на Веско Ешкенази и музикантите от Плевенската филхармония на откритата сцена на Двореца на българските царе бе излъчено едновременно от Българските културни институти в 12 европейски столици – на 22 септември от 19,00 ч. централно европейско време.

Програмата на концерта включваше музикалните цикли „Четирите годишни времена“ от Антонио Вивалди и от Астор Пиацола. Ярки представители на различни музикални култури, двамата композитори дават различни версии на една и съща тема. Музика, написана в началото на XVIII век в Италия – изящна и поетична, която разказва за природата, както и музика на страсти, на светлина и мрак, на любов и омраза, сътворена в средата на XX век в Аржентина. Двете версии прозучаха в една и съща концерта вечер, майсторски съчетани и при неповторимата атмосфера на историческия хълм Царевец.

Концертът, провел се във Велико Търново и излъчен на 22 септември, бе под патронажа на Министерството на културата.

 

Линк към концерта:

https://www.facebook.com/bcilondon/videos/343249597025801

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поредна екокампания за събиране на опасни отпадъци предстои във Велико Търново

Поредна екокампания за събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата ще се проведе във Велико Търново. Инициативата на общината и...

Затвори