Share

Конкурс „Историческата памет на Свищов в имената на улиците”

четвъртък, 19 май, 2016, 10:34ч.


13173880_1020619434685634_4755794160249800220_n[1]

На 12 май 2016 г. в Зала 1 на Община Свищов се проведе заключителния етап на конкурса „Историческата памет на Свищов в имената на улиците”, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът се провежда за втора година поради изключително големия интерес от страна на децата, учителите, краеведите и свищовската общественост.

Участваха 12 екипа от училищата в община Свищов разделени в две възрастови групи. Оценява ги жури в състав: председател Генчо Генчев – кмет на община Свищов и членове: Връбка Попова, Надежда Бандова, Ивелина Иванова и Анатолия Тодорова. Екипите бяха оценени по три критерия: задълбоченост и яснота на проучването; убедителност и артистичност на представянето, и ефектност и креативност на изложението. След като журито се оттегли, за да определи победителите, всички присъстващи в залата се насладиха на невероятните изпълнения на учениците от І-в клас от СОУ „Н. Катранов”. Заедно с техния класен ръководител г-жа Петя Попова, те бяха подготвили програма свързана с историята на Свищов и България.

След завръщането на журито с готовите резултати, зам.-кметът Анелия Димитрова поздрави присъстващите и награди победителите. Децата, които участваха в конкурса бяха добре подготвени от своите ръководители и се справиха повече от успешно с поставените задачи, ето защо всички получиха Грамоти за участие.

А ето и екипите – победители в двете възрастови групи:

І възрастова група
І място – СОУ „Д. Благоев”
ІІ място – СОУ „Н. Катранов”
ІІ място – СОУ „Цв. Радославов”
ІІІ място – ОУ „Хр. Ботев” – с. Алеково
ІІІ място – СУПЦ – с. Овча могила

ІІ възрастова група
Імясто – СОУ „Цв. Радославов”
І място – СОУ „Н. Катранов”
ІІ място – ПГ ЛП и С
ІІІ място – ПГ „Проф. д-р Ас. Златаров”
По материали на МКБППМН

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
По повод 24 май театърът представя “Величието Асеневци” на промо цени от 6 лв.

По повод Деня на българската просвета и култура 24 май Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” ще представи спектакъла “Величието Асеневци” на...

Затвори