Share

Кога ФК Етър Велико Търново ще вдигне купата на България?

вторник, 2 мар., 2021, 11:10ч.


2

Футболът е игра на обратите и изненадите, веднага ще открием, че тук никога нищо не приключва, преди да приключи дадената среща и сезонът официално да бъде затворен. Точно това прави тази игра толкова велика. Към този момент ще забележим, че ФК Етър не се намира в най-добрата си форма, но няма да размахваме обвинителни пръсти или да търсим причините в ръководството или играчите.

На този етап конкуренцията е много висока, а момчетата правят всичко възможно, за да излязат от черната серия, която дълго време ги държи на дъното на класирането. Това не е отбор, който да се подценява, все пак след още 3 години ще празнува своята 100-годишнина, а не са много отборите в страната, които да векуват. Ако погледнем малко по-обстойно и представянето му, трябва да знаем, че през 1991 г. бяха шампиони и сразиха редица противници, при това в златните години на родния футбол, след четири години повториха своя успех и също ни изненадаха приятно. Към това трябва да прибавим и още много други трофеи, следователно вторият ренесанс се очаква и спортните критици са категорични, че за изненадите няма да се чака още 50-60 години.

С оглед на настоящата ситуация, трябва да започнем да мислим и за бъдещето, което от настоящия момент ни показва само една посока – нагоре. Все пак от последната позиция е много по-лесно да се тръгне нагоре, а и „Болярите“ са показвали не само, че могат да объркат плановете на мнозина. В някои сезони се нареждаха в 5-цата по отбелязани голове и бяха костелив орех за противника, към този момент също са способни да развалят плановете, а и нито една криза не продължава вечно.

Ако обаче трябва да сме по-категорични и да дадем правилното мнение с факти, най-добре е да обърнем малко повече внимание на експертите в тази област. Ето защо ще открием, че в платформата на Nostrabet има качествени футболни прогнози и внимание към родния футбол. Експертите правят едни от най-добрите анализи и се отнасят с особено внимание към всеки детайл, та ако търсим времевия интервал и искаме да бъдем по-точни и фактични в това отношение, трябва да се запознаем и с тяхното мнение.

Впрочем не трябва да забравяме, че отборът има нужда от един добър спонсор, за да започне да показва онази класа, която някога е притежавал, професионалният футбол винаги е носил по-сериозни разходи след себе си, а спортната традиция на града отдавна е успяла да кали достатъчно бъдещи играчи. Нека дадем една по-специална прогноза. Ако 90-те години на миналия век са позиционирали отбора на челни позиции, при това в редица интересни турнири, а предишното десетилетие не може да се похвали с особени изяви, може би в този момент се работи върху възраждането на отбора и връщането на старата спортна форма, която сме гледали.

Подозираме, че няма да е никак лошо на 100-годишнината си отбора да предостави класата, която жителите на Велико Търново са свикнали да виждат. Разбира се, подобни чудеса ще изискат малко повече вяра, много повече работа и търпение към младите играчи да влязат в спортния ритъм и да започнат да играят много по-уверено.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Удължава се проекта за топъл обяд в Сухиндол до 30 септември

Община Сухиндол стартира дейности по операция BG05FMOP001-5.001 – „3.1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ по Оперативна...

Затвори