Share

Кметът на община Свищов посрещна учениците спечелили посещение в Европейския парламент

четвъртък, 24 Ное., 2016, 15:48ч.


4

Кметът на Свищов Генчо Генчев покани на специална среща учениците победители от Регионалното състезание „Евроскола”. Директорът на  СУ „Николай Катранов” Генади Иванов и ръководителят подготвил отбора г-жа Надя Мочкова, също бяха сред специалните гости.

На проведената среща учениците споделиха впечатления от състезанието и изразиха своето вълнение от очакваното в края на март посещение на Европейския парламент в Страсбург. Генчо Генчев приветства победителите и техните ръководители за чудесната подготовка и коментира  ролята на Европейския съюз за развитието на  младите хора и гражданите в него. Кметът разказа на учениците за европейските проекти, по които работи общината, информира ги за спечелените такива и предстоящите положителни промени от тях. Директорът на СУ „Николай Катранов” Генади Иванов поздрави градоначалника за спечеления наскоро приз „Кмет на годината 2016”, който му бе връчен именно в категорията „Ефективно управление на проекти“.

Директорът не пропусна да благодари и за осигурения безплатен транспорт на учениците, по повод участието им в елитното състезание, от което за трети път училището печели такава награда. В края на срещата учениците Християн  Димитров от 10 а клас, Кристиян Варамезов, Звезделин Василев и Моника Попова от 10 б клас и Ренате Майер от 11 а клас получиха индивидуални подаръци, сред които и книгата „Свищов” на проф. Радко Радков и Пети Доневски.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Затварят ул. “В. Левски” в петък и събота през деня

  Частичен ремонт на улица "Васил Левски" затваря движението в светлата част на деня в петък и събота. Във връзка...

Затвори