Share

Какво трябва да знам за лазерната епилация на лицето?

сряда, 18 ян., 2023, 16:45ч.


lazerna-epilatsiya-na-litse

Лазерната епилация е безопасен, бърз и лесен начин за премахване на нежеланото окосмяване по лицето. Преди да се подложите на процедурата обаче, трябва да знаете какво да очаквате. Има редица възможни нежелани реакции, ако не спазвате препоръките на козметика за грижа преди и след процедурите.

Има ли странични ефекти?

Не е необичайно да изпитате леко зачервяване и подуване след сесия с лазерна епилация. Това е така, защото кожата все пак се третира с лазерни вълни. Можете да сведете до минимум тези ефекти, като използвате студен компрес, неагресивен хидратиращ лосион, както и слънцезащита, ако излизате навън.

Има ли болка?

Отговорът на този въпрос зависи от вашия личен праг на търпимост. Някои потребители казват, че изпитват леко неразположение, докато други твърдят, че има болка.

Ако изпитвате някаква болка или дискомфорт, можете да помолите вашия лекар или козметик да използва локален обезболяващ крем.

lazerna-epilatsiya-na-litse-bolka

Какво се прави преди процедурата?

Едно от най-важните неща е да не се излагате на слънце няколко седмици преди процедурите, за да сте сигурни, че кожата ви ще остане здрава. Освен това, за да е ефективно лечението, не бива да скубете по никакъв начин наличното окосмяване – не използвайте кола маска, епилатор или пинсети. Добра практика е и да ексфолирате кожата, но изберете продукт с фини частици. Грубите скрабове могат да раздразнят кожата, което да причини проблеми.

Какво да правим след процедурата?

Най-точен и полезен отговор на този въпрос може да ви даде козметикът, който извършва епилацията. Най-общо, след процедурата трябва да избягвате излагането на слънце, и задължително да използвате слънцезащита, когато излизате навън.

Що се отнася до козметиката, заложете само на био продукти, съдържащи единствено натурални съставки. Трябва да избягвате съставки като алкохол, оцветители, консерванти. И не на последно място, не търкайте и не чешете областта, върху която е прилагана лазерна епилация.

lazerna-epilatsiya-na-litse-sled-protsedurata

На кого да се доверим за лазерна епилация на лицето?

Когато обмисляте лазерна епилация, важно е да намерите козметик, който е специалист в процедурата. Въпреки че можете да закупите устройства за лазерна епилация у дома, те не са толкова ефективни. Обикновено ще трябва да се проведат няколко сесии, за да видите забележими резултати. При повечето хора са нужни между четири и шест процедури.

Що се отнася до избор на лазерен център, проучете внимателно техниката, която се използва, както и опита на специалистите. Можете да направите това като директно ги попитате и ги помолите да ви разкажат повече за начина, по който работят. Не на последно място, не забравяйте да проучите и потребителските мнения, за да сте сигурни, че сте избрали правилното място. Например, в София, един от най-предпочитаните центрове за лазерна епилация на лице е Satori Laser.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Интересни подаръци за Свети Валентин

Свети Валентин е идеалното време да изразите любовта си към половинката си. Има много различни неща, които можете да купите,...

Затвори