Share

Какво трябва да знаете за мазилка Травертино?

сряда, 14 Дек., 2022, 11:31ч.


mazilka-travertino

Ако ви предстои ремонт на новия ви дом, или предекориране на жилището ви, вероятно обмисляте всички възможни опции. В настоящата статия ще ви дадем малко повече информация за популярната мазилка Травертино.

Какво представлява мазилка Травертино?

Използването на мазилка Travertino е чудесен начин за създаване на текстуриран външен вид на естествен камък. Освен това е водопропусклив, което означава, че може да се използва във външни стени. Може да се прилага по различни начини и може да се оцветява във всякакъв нюанс.

Травертино е декоративна варова мазилка, която съществува от Ренесанса. Първоначално е проектиран да имитира вида на римския травертинов мрамор. Може да се прилага по различни начини и може да придаде уникален вид на всяка вътрешна или външна стена.

Може да се нанася върху нова повърхност или върху стара мазилка. Може да се нанася в гладко или влачено покритие. Може да се валцува с гумена или метална маламашка. Може да се полага и с маламашка за венецианска мазилка. Може да се тонира в различни цветове, може да се защити с различни видове вакса.

Това е отличен начин да добавите луксозен, вечен вид към всеки търговски или жилищен имот. Той е водопропусклив, така че може да се използва в райони с много влага.

mazilka-travertino-snimka

Може да се прилага върху редица основи, включително бетон, тухли и плочки. Може да се нанася директно върху минерални повърхности, но най-добре е всички останали повърхности първо да се грундират с адхезивен грунд.

Качествена декоративна мазилка

Декоративните мазилки са вид довършителни материали, които често се използват за съживяване на стари сгради. Те са издръжливи, безопасни и предпазват стените. Те могат да бъдат апликирани в различни интересни модели и цветове.

Декоративната мазилка е идеална както за вътрешно, така и за външно приложение. Това е гладко покритие, което наподобява полиран естествен камък. В зависимост от цвета и структурата на камъка се предлагат различни видове декоративна мазилка.

Травертино е варова мазилка, която е популярна в интериорния и екстериорния дизайн. Осигурява гладко и грубо изглеждащо покритие, което е водопропускливо. Устойчив е на мухъл и водорасли. Освен това се почиства лесно. Покритието изглежда подобно на мрамор.

Декоративната мазилка може да се нанася върху всякакви повърхности. Повърхността трябва да е чиста и без замърсявания и мазнини. Първият слой трябва да е тънък и равномерен. Към завършващия слой може да се нанесе редуцираща смес за защита на повърхността от външни влияния.

mazilka-travertino-dekorativna

За най-добри резултати трябва да се използва грунд преди нанасяне на финишното покритие. Експерт може да ви помогне да изберете най-добрия тип мазилка за вашия проект.

Освен че е водоустойчива и издръжлива, декоративната мазилка се почиства и лесно. Препоръчително е да се прилага при температура на околната среда не по-висока от 35 градуса.

Декоративните мазилки са използвани за пресъздаване на вида на естествен камък, мрамор и оникс. Те се използват и за облицоване на стени, създаване на единен корпоративен имидж или декориране на интериорни елементи.

Как да използвате травертинова мазилка?

Използването на мазилка Travertino е чудесен начин да създадете зашеметяващ ефект. Това е гладка на допир, водопропусклива декоративна мазилка, която е естествено устойчива на мухъл, водорасли и плесен. Може да се нанася както върху външни, така и върху вътрешни стени. Традиционно Травертино се използва за имитиране на външния вид на римския травертинов мрамор. Днес можете да избирате от много цветове и текстури, за да създадете вида, който искате.

Преди нанасяне ще трябва да грундирате повърхността с адхезивен грунд. Това ще позволи на мазилката да се залепи към повърхността. Вие също ще трябва да подготвите шаблон за вашия дизайн. Можете или да нарисувате шаблона върху повърхността, или да го залепите с тиксо.

mazilka-travertino-izpolzvane

Оптималното нанасяне на мазилката трябва да става под ъгъл от 15 до 30 градуса. Това ще осигури равномерно нанасяне по цялата стена. Мазилката ще трябва да изсъхне 24 часа, преди да можете да полирате стената. След като мазилката се втвърди, можете да полирате повърхността с мек парцал или тампон за кола.

Travertino има естествено свързващо вещество, което спомага за създаването на гладко, текстурирано покритие. Можете да постигнете различни визии с мазилка Травертино, включително „естествено“ бяло покритие или по-съвременна текстура.

Качествена мазилка Травертино ще откриете в портфолиото на Fortuna Paints.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Betmarket стартира и носи изненади на играчите

Дългоочакваният сайт на Betmarket ще стартира на 12 декември и ще донесе много интересни изненади за играчите. В момента всеки...

Затвори