Share

Какви механизми за сигурност ползват хазартните оператори

четвъртък, 13 ян., 2022, 15:11ч.


259627754_4709042345826951_4835191097225667437_n

Играта на хазарт в онлайн пространството винаги се свързва с възможност за постигане на солидни печалби и вдигане на адреналина, но същевременно повечето от потребителите вероятно имат своите съмнения по отношение на вероятността за измами. Все пак, говорим за игра на пари, а където има финикийски знаци, там най-често има и някои подводни камъни. Модерните бетинг брандове обаче не могат да си позволят подобни петна върху репутацията си, така че вземането на максимално ефективни мерки за сигурност е задължително условие. Именно подсигуряване на сигурността ни е и част от задължителните елементи, предвиждани от Държавната комисия по хазарт на България, за да бъде издаден валиден лиценз. В следващите редове ще ви запознаем и с използваните от компаниите методи за борба с нелегалните практики.

 

  1. Система за KYC контрол

 

Това е екзистенциално важен елемент за всеки уважаващ себе си хазартен бранд. Няма как да  бъде допусната регистрацията на неидентифициран човек в рамките на хазартната платформа на компанията. Това създава предпоставки за опасни дейности и заплаха и за двете страни. Затова са създадени и механизми, който са сред най-безопасните за всички клиенти. Отделите KYC (Know Your Customer) са инструктирани да следват определени процедури, изисквайки данни за всеки регистриращ се клиент. Това включва и получаване на двустранни снимки на един или два документа за самоличност, включително лична карта, шофьорска книжка, паспорт или банково извлечение. След кратка справка ще ви бъде върната информация дали акаунтът ви е верифициран, или не, след което може да започнете и същинската си дейност.

 

  1. Представяне на лиценз от ДКХ

 

Както споменахме, получаването на разрешително за дейност от ДКХ е абсолютно основание, за да имаме възможност за започване на хазартна дейност на територията на България. Това гарантира, че компанията разполага с необходимия стартов капитал, както и че са изпълнени други стъпки за гарантирането сигурността при депозити и тегления за потребителите, сред които и гореописаната система за идентификация на регистриращите се.  По този начин държавата удостоверява, че за всеки един от вас няма да представлява никакъв риск, ако започнете да инвестирате средства и да играете активно.

 

  1. Банкови гаранции

 

Тук отново застъпваме вече споменатата тема, че при издаването на лиценз държавните органи са длъжни да проверят размера на капитала на дружеството, размера на активите и пасивите и др. финансови показатели, които подсказват дали нивото на платежоспособност отговаря на стандартите за извършване на подобна много скъпа дейност. По този начин, установявайки, че всички в рамките на финансовото благосъстояние на компанията е в рамките на нормалното, може да се даде и необходимото спокойствие на влагащите парите си, че няма да бъдат неприятно изненадани от злоупотреби и некоректни банкови транзакции.

 

Както виждате, международната общност е предприела необходимите законодателни инициативи, за да може тази дейност, засягаща изключително голям процент от световното население, да бъде извършвана с оглед на коректното отношение към всеки потребител. Държавната комисия по хазарта е родният „пазител“ на закона, който гарантира, че няма да бъде допуснат на българска почва хазартен бранд, който може да внесе социално напрежение със своите нелегални практики. От тази гледна точка напомняме, че винаги е полезно да следим изкъсо за наличието на лиценз за хазартна дейност от страна на компанията, на която се доверяваме.

 

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Александър, Мария и Йоана са най-предпочитаните имена за новородени през 2021 г. в Горна Оряховица

Александър, Мария и Йоана (с едно или две н) са били най-предпочитаните имена за момчета и момичета през 2021 г....

Затвори