Share

Как да кандидатствам за потребителски кредит?

понеделник, 21 февр., 2022, 15:25ч.


Как да кандидатствам за потребителски кредит

Доскоро получаването на заем за потребителски нужди изискваше задължително посещение в банка или търговски обект. В същото време процедурата за попълване и подаване на необходимите документи беше доста бърза и проста, което не е изненадващо, като се има предвид високото ниво на конкуренция в този пазарен сегмент. Клиентът просто не би работил с банка, която отправя прекомерни изисквания или бавно издава документите, необходими за получаване на средства.

Мога ли да кандидатствам онлайн?

Въпреки това през последните 3-4 години все по-голям брой заявления за потребителски кредити се подават онлайн чрез интернет. Това се обяснява не само с удобството на такава процедура за клиента, но и със сериозно увеличаване на обема на онлайн търговията. В резултат на това покупката на определен продукт може почти изцяло да се осъществи онлайн: от избора на типа кредит, продължавайки с онлайн кандидатстването за него и получаването на самия заем и завършвайки с плащането и последващата поръчка за доставка на самите стоки, ако за такива се търсят средствата.

Кои банки отпускат потребителски кредити?

В момента почти всички кредитни организации, обслужващи физически лица, се занимават с издаване на потребителски заеми. Най-големите и известни такива финансови институции включват големите банки в страната и много други институции. Очевидно наличието на такъв голям брой активни участници в този пазарен сегмент води до засилване на конкуренцията, което има положителен ефект върху ползите от условията за потребителско кредитиране за клиентите.

Лихвени проценти по потребителски кредити

Един от най-важните параметри на всеки заем е лихвеният процент. Очевидно той може да варира доста силно в зависимост от вида на издавания заем и организацията, която го издава. В същото време е важно да се разбере, че често декларираният лихвен процент е забележимо различен от реалния, който отчита всички допълнителни комисионни и плащания на кредитополучателя, свързани с получаването на заем за лични нужди.

Друг вариант за понижаване на лихвата е тя да се скрие в цената на стоката. Ето защо, когато избирате подходящ заем, трябва внимателно да проучите условията на кредита, като обърнете особено внимание на скрити лихви и плащания, както и на цените на подобни продукти в други магазини.

Източник: finance5.bg

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Газова готварска печка, вградена в плота

Иновативната газова печка е моделна система с плот, който помага за създаването на стилен, ергономичен и нетрадиционен дизайн на кухнята....

Затвори