Share

Кабинет за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми ще бъде открит в Горна Оряховица

сряда, 24 апр., 2024, 14:52ч.


GO lett

От 12.00 ч. във вторник, 30 април в горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“ официално ще бъде открит Кабинет за безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми.
Кабинетът ще започне да функционира от месец май, благодарение съвместните усилия на Община Горна Оряховица, общинското болнично заведение и фондация “Искам бебе”.
Двойките с репродуктивни проблеми от региона ще имат реален достъп до специалисти по асистирана репродукция, като лекари от цялата страна ще идват на място за безплатни консултации и съставяне на планове за лечение.

Кметът Николай Рашков, директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов и основателят на фондация “Искам бебе” Радина Велчева официално ще открият Кабинета.
На събитието ще присъстват зам.-кметовете на Община Горна Оряховица, координаторът на проекта към фондация „Искам бебе“ Мария Мусова, специалисти по АГ и репродуктивната медицина от Горна Оряховица, Велико Търново и София.

С откриването на Кабинета по репродуктивно здраве ръководството на Община Горна Оряховица, съвместно с “Искам бебе” си поставят и още една дългосрочна задача – това да се превърне и в място за срещи със специалисти по темите за превенция на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора.

Първият подобен кабинет е открит от Фондация “Искам бебе” през 2019 г., с подкрепата на Община Враца, като инициативата се поема и от Общините Перник и Гоце Делчев. Целта на тези кабинети е двойките с репродуктивни проблеми, живеещи в по-малки населени места, да получават навременна помощ от професионалистите по асистирана репродукция.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горна Оряховица ще е домакин на държавното първенство по тенис на маса за възраст до 19 години

Горна Оряховица е домакин на държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 19 години, което ще се...

Затвори