Share

Изработка на уеб сайт на CMS, за постигане на максимални СЕО резултати

сряда, 28 февр., 2024, 17:00ч.


Seo оптимизация от sunny7eood.eu

За да извлечете максимума от вашите SEO усилия, трябва да изберете правилната система за управление на съдържанието. CMS не е само мястото, където пишете и публикувате съдържание. Също така трябва да ви позволява да правите промени в уебсайта си, които ще повлияят на неговото класиране, като създаване на удобни за SEO URL адреси или чиста структура на сайта.

В тази статия ще ви преведем през ключовите SEO функции в системите за управление на съдържанието и ще ви кажем коя CMS трябва да изберете, за да поддържа вашата SEO стратегия.

Какво ще научите

  • Как системите за управление на съдържанието могат да бъдат важни за SEO
  • 10 неща, които трябва да търсите, когато избирате CMS
  • Най-добрите системи за управление на съдържанието за SEO

Добри ли са CMS за SEO?

CMS платформите са полезни за СЕО оптимизация по много начини. Първо, можете лесно да управлявате и редактирате публикацията в блога, така че да можете да добавяте подходящи ключови думи към съдържанието или да редактирате структурата на статията. Можете също така лесно да редактирате информацията за статията, като мета описание, тагове и алтернативни текстове на изображения. Освен това CMS ви позволява лесно да промените структурата на URL адреса си, за да бъде по-удобна за SEO и да добавите подходящи ключови думи.

CMS прави оптимизирането на вашия уебсайт с цел SEO по-лесно, тъй като те улесняват извършването на технически настройки на вашия сайт. Например, платформите за управление на съдържание правят създаването на удобна структура на уебсайта много по-лесно. Това е важно за SEO, тъй като роботите на търсачките могат да сканират страницата ви по-бързо и да свързват подходящи части от съдържание един към друг.

Без CMS ще ви трябват обширни познания по HTML и CSS, за да направите уебсайта си добре оптимизиран за SEO. От друга страна, ще ви трябва професионален разработчик на уебсайтове, който да внедри всички промени, които искате.

Как да изберем най-добрата CMS за СЕО оптимизация

Ако искате вашият сайт да се класира високо в търсачките, трябва да изберете правилната CMS, за да актуализирате лесно съдържанието си, да редактирате URL адреси и метаданни, да изградите удобна структура на сайта и др.

Въпреки че на пазара има много опции, не всички са създадени еднакви. Със CMS трябва да можете да извършвате оптимизация на страницата, като например заглавията, таговете и метаданните, както и да гарантирате голяма скорост, сигурност и производителност на страницата.

Ето десет функции, които трябва да имате предвид, когато избирате правилната CMS платформа за SEO

On-page SEO

Това включва всички неща, които можете да направите на уебсайта си, за да го класирате по-високо, като създаване на подходящо съдържание и добавяне на подходящи ключови думи, така че търсачките да могат по-добре да разберат за какво става въпрос на вашите страници.

Избирането на правилните ключови думи за вашето съдържание улеснява целевата аудитория и търсачките да намерят вашите страници. Най-важните места, където трябва да можете да добавяте ключови думи, включват:

  • Заглавие на страница
  • Заглавни тагове
  • Мета заглавие
  • Мета Описание
  • Мета тагове

Правилният CMS софтуер трябва да ви позволи да включите ключови думи в тези области, за да помогнете на Google да определи контекста и намерението на вашата статия, за да се покаже в резултатите от търсенето. Трябва да можете бързо да редактирате заглавия и заглавки на страници и да имате достъп до метаданни.

Въпреки че повечето CMS платформи нямат проблема с първите две, редактирането на мета описания често трябва да се извършва в код. Опитните SEO специалисти с технически умения може да нямат нищо против, но начинаещите трябва да обърнат голямо внимание на тези функции на CMS.

Персонализиран URL адрес

Редактирането на URL адреси е друг начин, по който можете да добавите ключови думи, описващи вашата страница. URL адресите са една от най-важните области, в които Google търси ключови думи, но те също са подходящи за потребителите. Търсачките, подобно на читателите, не обичат да четат дълги низове от думи със сложни структури.

За да запазите URL адресите си кратки и описателни, включете само целевите ключови думи. Така че вместо да изберете адрес на връзка по подразбиране, който CMS предлага, трябва да включите само най-описателната ключова дума.

Понякога CMS платформите оставят подпапката за категория в URL адреса, което е по-малко желателно за SEO, така че е друго нещо, за което трябва да внимавате. Най-доброто възможно решение е да редактирате цял URL адрес, така че да можете напълно да контролирате какво включва.

Удобство за блогъри

Ключовите думи ви позволяват да се възползвате максимално от SEO, така че е важно да пишете дългосрочно съдържание. След провеждане на проучване на ключови думи, искате да внедрите фразите лесно в публикациите си в блога.

CMS за SEO трябва да има всички основни функции за блогове, като писане, форматиране и редактиране. Трябва да можете да редактирате заглавни тагове и заглавни тагове.

Освен това редакторът трябва да ви позволява лесно да добавяте изображения, видеоклипове, бутони и други медии. За изображения трябва да можете да промените алтернативния текст на изображението и името на файла и да добавите описания или връзки.

Правилната CMS трябва също така да ви дава възможност лесно да актуализирате публикациите, тъй като класирането често се променя с течение на времето.

SEO разширения

CMS платформите често предлагат някои основни SEO функции, но пълният им потенциал се крие в добавените функционалности под формата на добавки и разширения.

Повечето CMS платформи имат библиотеки или магазини с разширения, където можете да ги закупите или изтеглите безплатно. Някои платформи обаче изискват повече от вашия принос. Например Webflow или Drupal се нуждаят от много опит в кодирането и SEO познания.

Ако не се нуждаете от високо ниво на персонализиране, потърсете CMS, който предлага пазар с добавки, които можете да изтеглите и използвате веднага.

Също така е важно да се отбележи, че SEO разширенията не са еднакви. Някои предлагат една функция, например автоматизиране на вътрешно свързване или създаване на XML карти. Други добавки са цели приложения, които можете да интегрирате във вашата CMS, включително инструменти за оптимизация и анализ.

Менюта, категории и таксономия

Колкото по-ясна е архитектурата на уебсайта ви, толкова по-лесно за търсачките ще обхождат и индексират съдържанието ви. Така че е важно да наименувате и категоризирате всяка страница по ред и вашата CMS трябва да ви помогне да го направите.

Повечето CMS инструменти предлагат тагове и категории, някои дори имат тематични групи. Но най-важното е да можете да ги персонализирате, така че да можете да присвоите тематично свързани публикации към правилните категории. Това ще помогне на Google да разбере, че страниците са свързани една с друга и ще увеличи шанса да ги обходи.

Навигацията в уебсайта също е ключов аспект, който има значение не само за търсачките, но и за потребителите. Менюто трябва да е лесно за намиране, интуитивно и изчистено. Вашата CMS трябва да ви позволява да избирате категориите в менюто и лесно да задавате йерархия и пътеки.
Отзивчиви оформления

Адаптивният уеб дизайн прави страниците да изглеждат страхотно на всички устройства, така че без значение избрания от вас шаблон, елементите на страницата се адаптират към размера на екрана.

Избраната от вас CMS трябва да предлага адаптивни оформления, за да елиминира притесненията от оптимизиране на вашите страници за различни устройства. Търсачките предпочитат удобни за мобилни устройства уебсайтове, така че е важно да използвате надеждни шаблони, които не е необходимо да тествате на всяко устройство.

Повечето CMS платформи имат библиотеки с оформления и шаблони, така че търсете тези, които предлагат адаптивен дизайн. Някои CMS инструменти ще имат платени адаптивни оформления, но някои платформи ги предлагат безплатно.

Pagespeed

Скоростта на страницата е фактор за SEO класиране, с който много хора се борят. Това също влияе върху средното време на страницата. Правилната CMS трябва да ви помогне да поддържате уебсайта си бърз, независимо колко съдържание и трафик имате.

За да наблюдавате и подобрявате скоростта на страницата, можете да използвате различни добавки, които кешират вашия сайт, изчистват вашата база данни и компресират вашите изображения. Когато избирате CMS за SEO, уверете се, че предлага такъв плъгин.

UX

Потребителското изживяване може драстично да повлияе на задържането на потребителите и в резултат на това на вашия трафик и класиране. CMS софтуерът трябва да предлага естетически приятни шаблони, ясна навигация, лесно сърфиране и бързо време за зареждане.

Всички тези аспекти водят до по-голяма продължителност на сесията, което означава повече време, прекарано на вашия уебсайт. Въпреки че не е директен фактор за класиране, количеството трафик, което имате, може да повиши класирането ви. Ако уебсайтът ви е приятен за сърфиране, хората ще искат да видят повече от една страница, така че не пренебрегвайте въздействието на UX.

Сигурност и производителност

Сигурността е важна за работата на уебсайт, независимо дали използвате SEO практики или не. Сигурната CMS ще гарантира, че вашият сайт няма да бъде хакнат или забавен. Най-стандартната функция, която всяка CMS трябва да има, е SSL сертификат.

Някои платформи имат вградена тази функция и всеки уебсайт, който създавате, е оборудван с нея, но те са предимно платени платформи. Инструменти като WordPress или Joomla ви позволяват да изберете хостинг услугата, която трябва да ви предостави SSL сертификат.

Освен това някои разширения могат да ви помогнат да се погрижите за сигурността на уебсайта си. Трябва обаче да изберете всички добавки разумно и да се уверите, че те са популярни, актуализирани решения.

Избраната от вас CMS трябва да бъде активно разработена, да позволява преглед на кода, да има опция за двуфакторна автентификация и да позволява нива на достъп. С тези функции можете да сте сигурни, че уебсайтът ви е защитен и готов за използване.

Поддръжка и общност

Ако сте собственик на уебсайт и искате да навлезете в SEO, определено ще трябва да навлезете в онлайн ресурси, статии, видеоклипове и форуми, които да ви помогнат да започнете. Ето защо е важно да изберете CMS, за която има много информация онлайн.

Например WordPress съществува от години и всеки проблем, който може да имате с него, вече е решен. Това е изключително полезно, като се има предвид, че SEO има различни аспекти, които водят до цялостен успех. Имате нужда от силна общност, към която да се свържете, когато имате проблеми с ефективността на уебсайта си.

Основните CMS платформи също имат поддръжка на клиенти, с която можете да се свържете, когато имате технически проблеми.

Най-добрата платформа за система за управление на съдържание за SEO

CMS за SEO трябва да бъде бърз, удобен за потребителя и с възможност за персонализиране. Не всички CMS платформи могат да предложат всички тези функции наведнъж, но някои със сигурност се отличават от останалите по отношение на SEO функциите. Ето най-добрата платформа, която предлагат функции за оптимизиране на търсачките и защо трябва да я изберете.

WordPress [топ избор]

Коя е най-добрата система за управление на съдържанието за SEO? WordPress е най-добрата система за маневриране на съдържанието за оптимизиране на търсачките. Това е най-популярната CMS сред SEO експертите. И със сигурност има много добри причини WordPress да бъде най-добрият избор за SEO.

Първо, това е може би най-универсалната CMS – можете да настроите прост статичен уебсайт или огромен корпоративен сайт с много персонализации. Някои от най-популярните сайтове се захранват от WordPress, като Time Magazine, Wire и The White House.

Второ, WordPress е доста лесен за конфигуриране, като се има предвид колко място за персонализиране позволява. Той предлага множество плъгини и шаблони, а за собствениците на сайтове, които са по-подготвени в технологиите, позволява извършването на промени в кода.

Що се отнася до Сео оптимизацията на WordPress сайт има много полезни вградени функции, например ви позволява да създавате удобни за SEO URL адреси, правилни заглавия и алтернативен текст на изображението. Има и възможност за генериране на XML карта, но повечето хора предпочитат да използват плъгини за тази цел.

Но истинската сила на WordPress за SEO се крие в плъгините. Най-популярните добавки за SEO включват Yoast SEO и Rank Math. Има и по-фокусирани плъгини, като WP Rocket, които помагат за подобряване на скоростта на сайта, или Schema Pro, който генерира маркировки на Schema за вашите страници.

А за оптимизиране на съдържанието препоръчваме приставката за WordPress на Surfer, която ви позволява да експортирате статиите си от редактора на съдържание и да ги публикувате направо на уебсайта си в WordPress.

Има обаче недостатъци, които идват с набора от плъгини, които WordPress предлага, и неговата скорост и сигурност на страницата. От решаващо значение е да инсталирате само най-полезните плъгини, тъй като инсталирането на твърде много от тях може да причини проблеми със зареждането на уебсайта ви.

Трябва също да обърнете внимание на това, че плъгините са актуални и постоянно се развиват. Ако видите разширение, което не е актуализирано дълго време, най-добре е да го премахнете от съображения за сигурност.

От друга страна, WordPress прави UX много добре, благодарение на огромната си библиотека от теми и шаблони и поддържащ адаптивен дизайн. Можете също така да избирате от още по-голям избор от адаптивни теми в пазари на трети страни, за да проектирате вашия сайт.

CMS също ви позволява да създавате ясни навигационни менюта и да използвате категории и тагове, за да организирате съдържанието си. Редактирането на мета описания и създаването на постоянни връзки също е много лесно в WordPress. Можете също така лесно да оптимизирате изображенията за SEO чрез добавяне на описания и промяна на имената на файловете, което увеличава шансовете за класиране в Google изображения.

Заключение

Като цяло, WordPress е най-добрата CMS за SEO, независимо дали сте начинаещ или опитен търговец. WordPress има множество вградени функции и разширения, които правят вашия сайт четим за роботите на търсачките, като позволяват персонализирани URL адреси, редактиране на robot.txt файлове и добавяне на метаданни и друга подходяща информация. Той също така предлага разнообразие от красиви шаблони и поддържа страхотно потребителско изживяване.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново и 9 села без вода в четвъртък!

“ВиК Йовковци” ООД, гр. Велико Търново, уведомява своите абонати, че поради авария на главна деривация за гр. Велико Търново ще...

Затвори