Share

Измерват безплатно кръвната захар във В. Търново в рамките на “България срещу диабета”

петък, 25 юни, 2021, 10:49ч.


България срещу диабета - 1

Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28те областни града в България изпълнява проект „България срещу диабета“ с номер DIA17939, финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете /LCIF/.

Основната цел на проекта е да създадем и обучим национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

В рамките на проекта в периода 26 юни – 08 юли 2021г се организира национален поход «България срещу диабета». За периода от 13 дни активисти на проекта ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет. На тези пунктове гражданите ще могат да получат информационни материали, както и направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар. Малък брой индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на всеки един диабетен патрул, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция!

Събитието в старата столица ще се състои на 29 юни /вторник/ 2021 г. в парк “Марно поле” – Централен вход /зад ДНА/ от 12,00 до 13,00 ч.

В рамките на проекта предстои още: Провеждането на 28 обучения на диабетни сестри /медицински лица към училища и детски учебни заведения/; Провеждането на 4 диабетни лагера за деца с диабет тип 1, придружени от родител; Създаването на една нова общност, която ще се бори срещу пандемията на века – диабета.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Излъчват “Звук и светлина” в събота, 26 юни

Във връзка с излъчването на Аудио – визуален спектакъл „Царевград Търнов  - звук и светлина“ ще настъпят следните временни промени...

Затвори