Share

Искрен Веселинов – съпредседател на ВМРО: Българският национален интерес трябва да е над всичко!

понеделник, 19 сеп., 2022, 13:41ч.


IMG_3461
ВМРО е единственият останал автентичен представител на градивния български патриотизъм, заяви днес във Велико Търново Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО и депутат от 43-то и 44-то Народно събрание. Веселинов, заедно с хората от листата на ВМРО в старата столица и нейния водач Евгени Коев, се срещнаха със симпатизанти и граждани, като в непринуден разговор обясниха програмата на партията, свързана с доходите, данъчната политика и достойното отношение към българския лекар.
– Г-н Веселинов, какво очаква ВМРО да се случи на 2 октомври?
– Очаква пробуждане на българите! Да излязат от тази хипноза, в която бяха въведени чрез изстъпления, протести, омраза. Очакваме да се разсъждава нормално и партиите да бъдат мерени съобразно нещата, които са свършили, а не от обещанията и антагонизма, които излъчват. ВМРО като единственият останал автентичен представител на градивния български патриотизъм няма конкуренция в това поле. Така че очакваме избор разумен, идеологически ориентиран и който гарантира диалог и събиране отново на разделената ни нация.
IMG_3452– Синдикатите започват национални протести, свързани с повишаване на доходите преди тежката зима. Каква е икономическата програма на ВМРО?
– ВМРО абсолютно споделя това виждане. Именно ВМРО и патриотичните формации в 44-ото Народно събрание наложиха политиката на повишаване на доходите, всяка година те растяха с по 10%. За първи път от десетилетия има отстъпление от покупателната способност на гражданите и това е категорично “заслуга” на четворната коалиция. Те напомпаха инфлацията и по този начин ограбиха българския народ. Логично е да говорим за повишаване на доходите и то в спешен порядък. В нашата икономическа програма е предвидена 900 лв. минимална заплата от Нова година, необлагаем минимум и рязко съкращаване на държавните разходи, както и замразяване на осигуровките като антикризисна мярка. Не бива да се ползва повишаването на доходите като начин да ощетим работодателите и да натоварим тях да пълнят бюджетите на общественото осигуряване. Да не забравяме и енергетиката, където в момента се краде безумно. Комплекса от мерки, които предлагаме, ще стопира инфлацията и ще даде възможност на бизнеса да поеме въздух и да се повишат доходите отново.
– Направихме ли крачка назад по темата “Македония”?
– Държавата извърши национално предателство. Македонските политици броят резултата 3:1 за тях и казват, че с френското предложение и с вписването на българите в конституцията, без да е уточнена историческата рамка с целия процес, имало два различни народа и слагат край на тезата “Един народ – две държави”. За ВМРО това е исторически несправедливо и недалновидно. Българщината в Северна Македония трябва да бъде събудена, ние ще продължим да се борим за това.

IMG_3457

– Споменахте, че ПП и ГЕРБ могат “да се прегърнат”. Имате ли такива очаквания?
– За мен това е един много вероятен резултат и дори в известна степен имам увереност в това. То е свързано и с “помпането” на “Възраждане”, която е псевдопатриотична формация, която обслужва чужд, в случай руски, интерес и да се каже: внимавайте, лошите националисти идват… ВМРО е неудобно на всички в политическото пространство в момента. И на големите геополитически играчи, на които се опълчихме в годините, искайки независима външна политика, и на малките политически играчи, които слугуват на големите. Любимци са такива като “Възраждане”, които трябва да оправдаят подобен противоестествен съюз между уж основни опоненти. ГЕРБ, ДБ, Промяната са от едно либерално котило, на което ние сме опозиция от десетилетия. Те просто ще се съберат в общото си семейство, което отстоява либерални ценности.
A5_broshura VMRO-lista-PRINT-01– Накъде вървим тогава?
– Вървим към пълна делегитимация на държавната власт и към необходимост от Велико Народно събрание, радикални промени в конституцията. Така че народът да може да избира реално кой да го управлява, а не да дава мандат на Корнелия Нинова да се коалира с “Демократична България”, или на ПП с ГЕРБ… За нас прекият избор на изпълнителната власт, т.е. президентската република, е едно лекарство за болната ни демокрация.
– Защо хората трябва да гласуват за ВМРО?
– Защото ВМРО е истинската патриотична алтернатива. Не залагаме ли на българофилия, ще продължават да ни управляват американофили, русофили, брюкселофили, туркофили и какви ли не. Българският национален интерес трябва да е над всичко!

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Затварят за коли Самоводската чаршия

Във връзка с организацията, подготовката и провеждането на събитието "Нощ на Самоводската чаршия" се въвежда следната временна организация на движение...

Затвори