Share

Инж. Пламен Чернев: Хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен

събота, 1 май, 2021, 09:20ч.


DSC_4909

Скъпи жители на община Сухиндол,
Скъпи приятели,
Приемете моите поздравления по случай Деня на труда и международната работническа солидарност. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, жизненост и спокойствие!
На 1-ви май 1886-та година 300 000 работници в САЩ излизат на протест с настояване за справедливост и 8-часов работен ден. В тази битка за човешки права са ранени над 200 души, а четирима загиват от силните удари на палките. Минават много години след това, в които хората по целия свят постепенно извоюват своите трудови права.
Днес повече от всякога трудещите се хора трябва да се борят за своите права, да ги отстояват и защитават. Затова днешния Ден на труда е символ за непримиримост към несправедливостта и двигател за моралното право на всеки човек да работи и да бъде оценен.
Да, днес технологиите напредват с невиждани темпове, заводи и предприятия се модернизират и преустройват. Но нека не забравяме, че въпреки напредъка на науката- човешкият труд е незаменим и за него няма алтернатива. Затова поздравявам и всички работодатели, които съумяват да осигурят на своите работници по-добра среда за изпълнение на служебните им задължения.
Нека заедно да покажем, че именно хората изграждат с труда си обществото и той трябва да бъде ценен във време на световна пандемия и хроничен кадрови дефицит в много сфери на икономиката!
Честит празник!

Инж. Пламен Чернев
01.05.2021г. Кмет на Община Сухиндол

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Великотърновските социалисти с позиция по случай 1-ви май

Областният председател на БСП Мариана Бояджиева и общинският председател в старата столица Михаил Михалев се обърнаха към всички жители в...

Затвори