Share

Инж. Добромир Добрев: Увеличаваме средствата за подпомагане на даровити деца в общината

четвъртък, 17 окт., 2019, 18:09ч.


DSC_0790

Увеличаване на средства по общинската програма за даровити деца е един от основните приоритети в програмата за управление през следващия мандат. Община Горна Оряховица е една от малкото общини, които заделят средства в бюджета си за стимулиране на деца, показали високи резултати в национални и международни състезания и конкурси. Започнахме с малки суми, а сега средствата са трикратно увеличени. Подпомагайки даровитите и талантливи деца, те имат още по-голям стимул да побеждават в областите, в които се развиват. Това заяви на среща с учители и представители на културни институции инж. Добромир Добрев. Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ГЕРБ сподели с присъстващите, че за изминалия мандат по програмата за закрила на децата с изявени дарби са разпределени близо 60 хил. лв. Със стипендии са подпомогнати общо 345 деца.

На срещата с представителите на образованието и културата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Йорданка Кушева, инж. Милена Димитрова, Николай Георгиев, Янко Янков, Милчо Милев, Деница Сулова.

Първият реализиран проект от Инвестиционната програмата през изминалия мандат бе за подобряване на образователната среда в Горна Оряховица. Обновени бяха ДГ „Бодра смяна“, ДГ „Елена Грънчарова“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Ремонтирахме и модернизирахме ДГ „Първи юни“. И докато преди имаше предпочитания към определени детски и учебни заведения, заради материалната база, сега надпреварата е по качество на предлаганото обучение, сподели инж. Добрев. През следващия мандат ще продължи реновирането на тези детски и учебни заведения, които все още не са обновени. Ще се въведат мерки за енергийна ефективност и в детските градини в населените места. Приоритет ще бъде ефективното функциониране на училищната мрежа, за да се даде равен достъп до качествено образование на всички ученици. Заложено е също и увеличаване на обхвата по училища и капацитета на ученическото столово хранене. Програмата предвижда и създаване на кариерен център като общинско направление в сферата на образованието. Целта е да бъдат максимално обхванати интересите на учениците и да продължи връзката с бизнеса. Две училища вече успешно реализират дуално обучение – ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, припомни Йорданка Кушева, която е два мандата зам.-кмет на Общината, отговарящ за образованието и културата и кандидат за общински съветник. По отношение на библиотечното дело ще продължим да увеличаваме средствата за закупуване на книги. Организираме съвместни инициативи с библиотеките, Художествената галерия, Историческия музей и Младежкия дом, като целта ни е да увличаме децата и те да се завърнат към четенето и да влязат в тези културни институции, каза още Йорданка Кушева.

Най-доброто качество на инж. Добрев е, че успява да намира средства за всички тези реновирани обекти, които бяха изпълнени в нашия град. Когато местната и централната власт гледат в една посока, нещата се случват по-добре. За да продължи строителството и надграждането на всичко постигнато, подкрепете инж. Добрев, призова Николай Георгиев, който два мандата е зам.-кмет, отговарящ за финансите и инвестиционната политика на Общината и кандидат за общински съветник.

Убедихме се, че инж. Добромир Добрев празни обещания не дава и когато поеме ангажимент го изпълнява. Обновената Художествена галерия, в която се намираме е едно от тези доказателства. Такъв ремонт досега не е правен в Галерията, а за следващия мандат е предвидено увеличаване на фонда й, заяви кандидатът за общински съветник Янко Янков, който е художник и част от Сдружение ГОАРТ.

Програмата за следващия мандат в областта на културата предвижда още археологическите разкопки на крепостта Ряховец да продължат. Работи се и по проект за изграждане на транспортна и туристическа инфраструктура около крепостта.

Продължаваме да работим и основната ни мотивация е, че каквото правим, го правим за гражданите. Убеден съм, че на 27 октомври разумът ще надделее и нашият опитен екип ще получи подкрепата ви, заяви кандидатът за кмет инж. Добромир Добрев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Панов с ангажимент за детска градина към областната болница

Инициативата ще е от полза за младите лекари и специализанти Детска градина с две или три групи да бъде обособена...

Затвори