Share

Има ли принос хазартният бранш за развитието на спорта

четвъртък, 13 ян., 2022, 08:07ч.


259627754_4709042345826951_4835191097225667437_n

Издържането на спортен клуб не е никак евтино удоволствие, както добре знаем и по родните ширини. Това изисква огромни инвестиции, чрез които да се спомогне и постигането на оптимални резултати, с което и евентуално да се привлекат спонсори, както и други източници на приходи, чрез които да се избие вложеното. Звучи достатъчно просто като съждение, но реалността е съвсем различна. За спорт вече се хвърлят милиони, а пример за това е светът на футбола, който все пак има свой верен партньор. Не е никаква тайна колко големи са позитивите за футбола от спортните залози – един бранш, който на годишна база спомага с огромни финансови средства различните спортни отрасли. В следващите редове ще изтъкнем някои от бетинг гигантите, които са най-щедри в това отношение.

 

  1. Efbet

 

Не е никаква обществена тайна, че това дружество е сред най-големите благодетели в света на българския спорт. Тук говорим наистина за всякакви спортисти и федерации, които получават под една или друга форма финансова подкрепа, за да постигат блестящи резултати на българска и световна почва. Най-големият бенефициер обаче безспорно е футболът – добре известен факт е, че елитното ниво у нас носи името на efbet. Един от собствениците на компанията, Цветомир Найденов, сподели преди няколко години, че дава поне по 25 милиона лева на годишна база за спорт, въпреки че тази сума навярно е нараснала значително, след като той се превърна в основен благодетел на елитния футболен клуб ЦСКА 1948.

 

  1. Betway

 

Отдалечаваме се от България, въпреки че подозираме, че следващият обект на изследването също скоро ще разпростре дейността си на родна почва. Става дума за английския гигант Betway, който постоянно разширява своя обхват. Може би за някои от вас остава мистерия кои отбори спонсорира Betway, но всъщност списъкът е изключително впечатляващ. Тук може да добавим някои футболни гиганти от Албиона, в лицето на Тотнъм, Уест Хем и Лестър, както и елитни клубове от Германия, Испания, Португалия и Белгия. Може да си дадете сметка, че става дума за крупни суми.

 

С това заслугата на Betway далеч не се изчерпва обаче, защото хазартният гигант се грижи не само за най-популярния спорт на света, но и за много други. В това число се включва и тенисът. Английската компания спонсорира елитните и скъпоплатени турнири в Хале, Мадрид, Маями, Щутгарт, Ещорил и други. А черешката на тортата безспорно може да се каже, че е свързана със спонсорските договори с някои баскетболни страшилища от НБА – Чикаго Булс, Голдън Стейт Уориърс и доста други.

 

  1. Palms Bet

 

Стигаме и до един от най-новите играчи на хазартната сцена у нас, които обаче се внедриха в сърцата на стотици хиляди българи със спонсорската си дейност, която се очаква да продължи и занапред. Palms Bet се превърна в спонсорът на Левски и успя поне донякъде да избави столичния гранд от финансовата криза, за да позволи на „сините“ да се фокусират една идея повече върху събитията на терена. Според цитираните суми става дума за договорка на стойност около 7 милиона на година, като столичният гранд се надява това да е първата стъпка по пътя към консолидирането на работещ бизнес модел. Отново обаче хазартна компания се притича на помощ на спорта, както и трябва да бъде.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Защо толкова реномирани букмейкъри се борят за лиценз в България

Последните две години донесоха със себе си много промени в живота на хората по целия свят, които обаче далеч не...

Затвори