Share

ИБ на БСП във Велико Търново излезе с позиция в подкрепа на Радев

четвъртък, 18 Ное., 2021, 09:21ч.


49701144_2244668142264128_8516692351492554752_o

Изпълнителното бюро на БСП във Велико Търново прие позиция в подкрепа на кандидат президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. В нея се посочва, че великотърновските социалисти са първите в страната, които са подкрепили на общинска конференция Радев, при това още през януари. В позицията се казва още, че при последния цикъл събрания на основните партийни организации Радев и Йотова са били единствена номинация в цялата община.

Ето и цялата позиция:

ПОЗИЦИЯ

Ние, членовете на ИБ на БСП – Велико Търново, за пореден път заявяваме категорична подкрепа за президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. С това припомняме на всички, че бяхме първата общинска организация в страната, която подкрепи президента на конференция през януари тази година.

Издигнахме Румен Радев официално и през септември, като в основните партийни организации Радев и Йотова бяха единствена номинация!

Всичко това е ясен знак, че редовите социалисти и симпатизанти дават висока оценка за първия мандат на нашата президентска двойка. Затова днес повече от всякога ние сме длъжни да ги подкрепим не само с думи, а с реално гласуване на балотажа.

В противен случай ще дадем път на задкулисието, което завладя нашата държава през 10-годишното управление на ГЕРБ и техния корумпиран модел, налаган с репресии и страх.  Единствено Радев и Йотова категорично се опълчиха на паралелната държава, в която Борисов, Цветанов, Гешев и компания превърнаха нашата Родина.

Призоваваме всички другари и симпатизанти, които през последните дни атакуват Радев и Йотова, да се замислят и да осъзнаят, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите ни опоненти. Нека вътрешнопартийните страсти да бъдат прекратени до балотажа и всеки истински социалист да подкрепи издигнатата с решение на НС на БСП кандидат президентска двойка.

Нека припомним, че всеки, който работи открито и публично срещу официалната кандидатура на БСП, би следвало да се третира като отстъпник от партията и близък до върхушката на ГЕРБ.  И не би следвало повече да се счита за член на БСП, както е записано и в Устава на нашата партия.

Силно сме обезпокоени и от липсата на категорична подкрепа от председателя на БСП  към президента Румен Радев в публичните  изказвания няколко дни преди балотажа.

Президентът ясно заяви, че няма да предаде левите хора в България. Нека не го предаваме и ние!

 

ИБ на БСП

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Вече са ясни имената на великотърновските депутати

Вече са ясни имената на осемте великотърновски народни представители в 47-ия парламент. Архитект Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“получи 1927 лични...

Затвори