Share

“Грузинска легенда” остави без дъх препълнената зала в ДКС “В. Левски”

петък, 17 Ное., 2023, 23:11ч.


DSCN5747

Съвършенството на танцьорите от “Грузинска легенда” остави без дъх публиката в препълнената до краен предел зала на ДКС “Васил Левски”. Овациите след изпълненията на грузинските артисти дълго не стихваха, стотици бяха желаещите после за снимки с тях. Националното танцово шоу “Georgian Legend” представи на сцената на Двореца на културата и спорта във Велико Търново програмата “Samaia”.

“…Това е представлението на живота! Всеки трябва да го види поне веднъж в живота си!” – така френското издание на Le Figaro говори за “Грузинската легенда”. Репортерите на New York Post вярват, че всяко шоу се превръща в истинска награда за публиката. Грузинските танци нямат аналози традиционно, съдейки по движенията и позата на танцуващ грузинец, семейството може да реши дали дъщеря им да се омъжи за него или не.

Да танцуваш на пръстите си и да въртиш коленете си е велико изкуство. А жените… Виждали ли сте как грузинските жени се плъзгат по сцената – като лебеди по водна повърхност? „Трябва да си роден грузинец, за да можеш да танцуваш така“, обясняват самите танцьори. Спектакълът е изпълнен с любов към Родината, всичко е въплътено в музиката, песните и танца: порив на вятъра, удар на барабани, великолепна тишина на планините, радостен ропот на планински потоци…

Тънкото преплитане на сюжети, блестящо въплътени на сцената, зашеметяващи пейзажи и костюми, най-високото ниво на светлина и звук превръщат “Georgian Legend” в триумф на кавказката култура на световната сцена.

„Грузинска легенда“ се превърна в един от най-зашеметяващите музикално-хореографски спектакли, използващи най-съвременни технологии. Според световната преса по своя мащаб и драматургия той превъзхожда лидерите в жанра като танцовото шоу “Lord of the Dance”. Грузинските артисти обраха овациите в Германия, Швеция, Англия, САЩ, Япония, Канада и Китай, в повече от 50 страни на петте континента.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ще отварят за движение във вечерните часове кръговото до Летния театър

Напредването на строителните работи във финалния етап на изграждането на кръговото кръстовище до Летния театър във Велико Търново позволяват частичното...

Затвори