Share

ГЕРБ-СДС: Моделът на взаимодействие дете-родител-учител да продължи да работи в синхрон

понеделник, 14 юни, 2021, 17:08ч.


DSC03935

Образованието е пример за промяната и успешната реформа в сфера, която е от огромно значение за развитието на обществото и дава хоризонт от минимум десет години напред. През последните четири години в управлението на ГЕРБ бе възвърнат авторитетът на българския учител. Освен цялостната политика, поставяща просветата като водещ държавнически приоритет, промените за Закона за предучилищното и училищното образование също бяха много важни за реформите в сектора.

Това подчерта проф. д-р Любомира Попова – университетски преподавател, познаващ в детайли особеностите на образователната сфера и кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС. „Българският учител, както и в периода на Възраждането и сега доказа, че може да бъде духовен водач на народа си. В периода на пандемия българските педагози показаха гъвкавост. Имаме амбицията, експертизата и опита да надградим всичко, постигнато до момента в образованието, което остава водещ приоритет от държавнически калибър“, посочи проф. Попова.

Това, което предстои, е да се наблегне на интереса на децата. Важна е и подкрепата за родителите. Доказа се, че моделът на взаимодействие дете-родител-учител трябва да работи в синхрон. И занапред поставяме акцент върху добрата координация между социалната и образователната сфера, редом със здравеопазването, посочи експертът в социалните дейности Росица Димитрова от листата на ГЕРБ-СДС. Синхронът на системите – образователна, здравна и социална, съобразена със спецификите на конкретния регион, е начинът да се достигне до всяко дете и до всеки човек, подчерта Димитрова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ГЕРБ-СДС представи листата си за 4 МИР – Велико Търново

С амбицията за пореден път да е първа политическа сила влиза в предизборната надпревара коалицията ГЕРБ-СДС, която представи листата си...

Затвори