Share

“Фурна на мира” във Велико Търново

понеделник, 24 Ное., 2014, 16:32ч.


изтеглен файл

Образователната програма за социално включване„Фурна на мира“: „Правете хляб, а не война!“ стартира на 26 ноември, в навечерието на празника на Св. Теодосий Търновски и в духа на Рождество Христово се организира от Мрежа Хлебни къщи и в частност културен център “Хлебна Къща”-Търново, с подкрепата на Фондация за Помощ на Благотворителността в България, в партнъорство с Националния Военен Универстет „Васил Левски” гр. В.Търново .

Участие в първото събитие на програмата ще вземат децата лишени от родителски грижи от „Пеньо и Мария Велкови”, както и домът за стари хора „Венета Ботева”, гр. В.Търново.

В духа на Рождество Христово, ще се говори за корена на думата “Витлеем”, което значи “Хлебна къща” и защо и как този град вместо място на мир и споделяне, на каквото е символ хляба, в момента е център на конфликт и война.

След като бъдат замесени хлябовете в Хлебната Къща по обяд на 26 ноември, от 13 часа във Военния Университет възрастните хора и децата ще се съберат с младежите-военни студенти и кадети край походната пещ и ще разговаряме за историята на войните и мира видяни през призмата и символа на хляба.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Събитията във В. Търново от 24 до 30 ноември

 24 ноември /понеделник/ 19:00 ч. – „Службогонци“ – МДТ „Константин Кисимов“, голяма зала   25 ноември /вторник/ 12.00 ч. Отбелязване...

Затвори