Share

“Етър-64” категоричен шампион на България!

събота, 28 май, 2016, 19:17ч.


IMG_0465

„Етър-64” спечели шампионската титла на България, като в третия финален мач разби „Свиленград-ПУ” с 31:22 (16:9) по най-категоричен начин. Досега победите бяха разменени, съперникът бе отстранил етърки на полуфинала за купата и с оглед на кадровите проблеми в „Етър-64” имаше очаквания мачът да е крайно труден. Нищо подобно не се случи и заслугата е само на „виолетовите” хандбалистки, които играха много силно, вдъхновено и концентрирано и направо пометоха противника.

Равностойно бе само началото, когато до 5:5 вървеше гол за гол и дори свиленградчанки повеждаха. Оттук всичко си дойде по местата и етърки започнаха прогресивно да увеличават преднината си. От 7:6 „Етър-64” наниза пет поредни гола за 12:6, като два пъти стори това с човек по-малко. На вратата Деси Николова спаси две поредни дузпи и характерът на етърки съвсем започна да отчайва гостенките. Почивката дойде при 16:9 и стана ясно, че ако „болярките” продължат в същия дух, никой не може вече да ги спре по пътя към деветата им шампионска титла. Силно и с настроение играха и Соня Богданова, и Даниела Коцева, и Деси Кръстева, и Антония Симеонова, и Деница Иванова, и Мирела Павлова.

Головете се нижеха един след друг и в 45-ата минута преднината стигна 10 попадения – 23:13. Можеше да бъде и доста по-голяма, ако не бяха поредица странни решения на реферите – нещо, с което „Етър-64” не за първи път се сблъсква. Великолепна бе публиката, изпълнила залата – не спря да подкрепя състезателките от първата до последната минута. На трибуната бе и част от агитката на футболния „Етър”, която дойде да подкрепи момичетата в очакване и на утрешната футболна купа. „Етър” е шампион!”, взеха да скандират феновете малко преди края, когато преднината стигна внушителните 13 гола – 29:16!

Чест прави на Йонка Генчева, че пусна в последните минути и девойките, за да усетят тръпката на големия финал. И независимо, че реферите оставиха етърки само с 4 полеви състезателки, при това – девойки, победният финал дойде при 31:22.

IMG_0459

Сребърните медали и купата бяха връчени от Атанас Атанасов на „Свиленград-ПУ”, чийто капитан е Гери Александрова, а в тима бяха още Деница Асенова, Анна Захарова, Стефка Агова…

Президентът на БФХ Росица Бакърджиева връчи купата и златните медали на етърки, които заслужено ликуваха. 9 титли за последните 14 годни плюс 12 купи на България – „Етър-64” пише история, която някои се опитват да омаловажават, а истината е, че десетки други клубове тепърва с десетилетия ще се мъчат да подобряват тези рекорди…

„Етър-64” – шампионките: Десислава Николова, Мирела Павлова 5, Десислава Кръстева 6, Соня Богданова 6, Деница Иванова 3, Даниела Коцева 3, Антония Симеонова 6 (Мартина Хараламбиева, Мария Йорданова 2, Станислава Динева, Виктория Маринова, Данислава Петрова, Кристияна Караманлиева, Петя Кръстева).

IMG_0470

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С намесата на Община Свищов започна мащабно почистване на канализацията в комплекс „Химик“

Многогодишният проблем на повече от 300 семейства, засегнати от непрекъснати наводнявания на мазите и гаражите им, ще бъде решен Почистване...

Затвори