Share

Две мозаечни пана красят представителството на Съюза на българските художници във В. Търново

четвъртък, 14 ян., 2021, 18:51ч.


4 (75)

Две нови мозаечни пана бяха открити днес пред представителството на Съюза на българските художници, намиращо се Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Чудесните творби са дело на студентките от катедра „Стенопис“ при Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ Симона Веселинова и Симона Станиславова.

Инициативата е пример за доброто партньорство между Община Велико Търново, Съюза на българските художници и Факултета по изобразителни изкуства. Паната подчертават и ролята на старопрестолния град като водещ център за изкуство и културата в страната.

Двете художнички получиха благодарствени грамоти, връчени от Георги Чукуров от дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“. Висока оценка за тяхната работа дадоха също Мартин Митев – председател на СБХ във Велико Търново и проф. Владимир Аврамов от Факултета по изобразителни изкуства.

5 (64)

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Доц. Михов: С карта „Българин“ между 4 и 5 млн. българи ще имат съпричастност към Отечеството си

На първо четене в НС бяха приети промени в Закона за българските лични документи. Законопроектът бе представен от народния представител...

Затвори