Share

Дни на аржентинската култура във В. Търново

четвъртък, 17 окт., 2013, 18:07ч.


El_Hombre_de_al_lado

Между 21 до 25 октомври във Велико Търново ще се проведат дни посветени на аржентинската култура. Събитието се организира от Община Велико Търново, със съдействието на Регионалния исторически музей и на Посолство на Аржентина в България. Програмата е разнообразна и включва:

           изложба посветена на установяването на дипломатически отношения между България и Аржентина, организирана от Министерство на външните работи на България съвместно с Държавния културен институт и Посолство на Аржентина, която ще бъде изложена в музея „Възраждане и учредително събрание”. Аржентина е първата страна в Латинска Америка, с която България установява такива отношения и в която и до днес живее най-многобройната и значима общност в региона. Изложбата, обогатена с архивни материали от Великотърновска област, ще бъде открита на 21.10. в 17:30 ч. от Посланика на Аржентина, Н.Пр. Гийермо Салвадор Асрак.

След откриването Студио ЛаокоонТанго (www.laokoontango.com) ще предложи колоритна демонстрация на автентичния танц на Буенос Айрес.

Вечерта ще завърши с прожекция на игралния филм „Абаляй, безстрашният“

           Посланикът ще представи също аржентинската програма Юг за подкрепа на преводите на аржентински автори на чужди езици и ще дари книги на библиотеката. По тази програма с аржентински субсидии ежегодно се издават 150 заглавия, като на български език са преведени над 20 заглавия, сред които поезия, класическа и съвременна литература.

           В рамките на Дните на аржентинската култура във Велико Търново  ще бъдат прожектирани четири съвременни аржентински филма със субтитри на български език. Прожекците са в Голямата зала на Общината от 18:30 ч.

           21.10, понеделник – „Разминаване“

           22.10, вторник – „Съседът“

           23.10, сряда – „Китайска приказка“

           24.10, четвъртък – „Абаляй, безстрашният”

           Входът е свободен.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нов тежък пътен инцидент затвори Прохода на Републиката

Временно е ограничено движението на моторни превозни средства през Прохода на Републиката. Причината е тежък пътен инцидент на територията на...

Затвори