Share

ДФА “Филип Кутев” с концерт във В. Търново на 8 април

четвъртък, 24 мар., 2022, 11:20ч.


На 8 април в старопрестолната ни столица ще се проведе вторият от поредицата концерти от националното турне на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. Събитието е с начален час 19.00 и ще се проведе в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” в град Велико Търново.
В състав над 80 души танцьори, певци и музиканти ансамбълът ще реализира двучасови юбилейни концерти извън София, до които ще имат възможност да се докоснат хиляди почитатели от цялата страна.

След неповторимите три ярки тържествени събития по повод своята 70-годишнина, които се състояха в препълнената Зала 1 на НДК, стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” ще продължи мисията си да създава бляскав фолклорен фурор.  Националният ни ансамбъл от години не се е срещал с публиката си в някой от градовете, включени в турнето, затова срещата с почитателите ще бъде още по-вълнуваща.

Билетите за събитието са вече в продажба и могат да се закупят от касата на ДКС “Васил Левски”, както и онлайн от мрежата на Ивентим БГ/ EVENTIM.BG.

На 9 април ДФА “Филип Кутев” гостува в гр. Русе. А през юни и септември турнето на националния ни ансамбъл ще мине и през градовете- Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив.

Грандиозните спектакли ще се състоят благодарение на генералния спонсор на турнето АЕЦ Козлодуй и с изключителната подкрепа и съдействие на Министерството на културата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
929 бежанци от Украйна са регистрирани в областта

929 са регистрираните граждани на Украйна на територията на Област Велико Търново, става ясно от справка на ОД на МВР...

Затвори