Share

Детските градини във В. Търново отвориха при спокойна обстановка и стриктна организация

вторник, 26 май, 2020, 14:55ч.


DG007

От днес детските градини във Велико Търново и общината отново са огласени от звучните гласове и смеха на най-малките великотърновчета.

В 13-е учебни институции тази сутрин дойдоха 618 деца – 28% от общия брой записани. Спокойна бе обстановката по време на посрещането им – родителите изпратиха децата до входовете на градините. Медицинските специалисти прегледаха всяко дете, а помощник-възпитателите се грижеха за разпределянето им.

Работят всички възрастови групи, средно по 10 са малчуганите в една група.
Персоналът във всяка детска градина е снабден с маски и шлемове, осигурени са различни видове дезинфектант и почистващи материали – за подови настилки, за почистване на играчки, за обработка на дръжки и врати, за санитарни помещения, за ръце. Дезинфекция се прави по няколко пъти дневно.

Кметът Даниел Панов благодари на колективите във всички детски градини за добрата организация. В общите занимания и игри участват децата само от една група. В градините се приемат само тези деца, които са били записани към периода на началото на извънредното положение.

Макар детските градини да са отворени, препоръчително е децата, за които има кой да се грижи, да си останат вкъщи. Семействата могат да разчитат на подкрепа от педагогическите специалисти при условия, определени от директора на съответната детска градина.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Книги дариха от Младежкото обединение в БСП в Дебелец

Акция под надслов „Даряваме книги за малки и големи“ организираха от Младежкото обединение в БСП – Велико Търново в читалище...

Затвори