Share

Десет партии-фантоми има във В. Търново, обявиха от РЗС

сряда, 31 авг., 2011, 12:18ч.


Поне десет от регистрираните партии от Общинската избирателна комисия във В. Търново са фантоми, обяви на пресконференция председателят на РЗС – В. Търново и кандидат за кмет Емил Василев. “Става въпрос за такива като “Национален фронт за спасение на България”, “Общества за Нова България”, “Партия за хората от народа”, “Другата България”… Нарушен е чл. 126 ал. 1 от Избирателния кодекс и ние ще сезираме прокуратурата. Общо тук са регистрирани 45 формации, докато в цялата страна са 73. Осем са социалистически, пет патриотични, две ромски, явно ние сме най-социалистическо-патриотическият град. Дори в Бургас са два пъти по-малко, явно тук са се изсипали всякакви…”, коментира Емил Василев.

Кандидатът за кмет показа доклад за одита в ТДД с № 93-00-1141 от 12 ноември 2004 г., който е в размер на 108 страници. “В следващите дни ще оповестя и одитен доклад от 2010 г., от който става ясно прехвърляне на средства към “Царевград Търнов” от други общински фирми”, заяви Василев.

Той представи пред медиите и кандидатите за кмет на “Ред, законност, справедливост” за Горна Оряховица и Лясковец. Иван Илиев е кандидат-кмет за Г. Оряховица, а Петър Зангов – за Лясковец. И двамата са юристи по образование и адвокати по професия. “Категорично се борим за кметските постове в двата града. Ние и тримата не сме членували никога в други партии и ни е непознато политическото ренегатство”, заяви Емил Василев. Представени бяха и кандидатите за общински съветници в Г. Оряховица за РЗС – Мариела Дългичева, инж. Петър Н. Петров и Анелия Николова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
И Стойчо Младенов дойде в “Етър”

„Етър” подписа договор с офанзивния халф Стойчо Младенов – младши. Днес той парафира двугодишен договор с „виолетовите” и може да...

Затвори