Share

Даниел Панов прие бронзовия медалист Радослав Златанов

петък, 26 окт., 2012, 11:22ч.


Кметът на Велико Търново прие в Общината бронзовия медалист от Параолимпиадата в Лондон-2012 Радослав Златанов. Лекоатлатът спечели бронзов медал за България на скок дължина с 6.81 м и е шести във финала на 100 метра.

“Искам да благодаря на Радослав за успеха и да му пожелая още повече победи. В момента всички наши съоръжения отговарят на изискванията на ЕС за достъпна среда и работим в тази насока. Така ще бъде и с новата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло”, която е заложена в плановете ни за догодина”, заяви Даниел Панов.

Кметът подари на спортиста значката на Община В. Търново, виолетовият й флаг, картина на старата столица и албум, а Радо показа бронзовия си медал от Лондон.

“Благодаря за признанието, за първи път ме приема кметът. Гордея се с това, че зарадвах великотърновци и се надявам да е така и занапред. Медалът ми струваше много усилия. И двете дисциплини са ми силни, очаквах по добро представяне на спринта, но нещата се обърнаха. Двата финала бяха в един ден и на последния опит в скока получих лека травма. На финалното бягане на спринта бях втори до 70-ия метър, но ме заболя кракът. Яд ме е на резултата си на 100 м, но за следващите Игри в Рио де Жанейро искам да ви зарадвам с два медала”, каза Радослав Златанов.

Той всъщност е един от агитката на футболния “Етър” и милее за Велико Търново, въпреки че отдавна живее и тренира в София. “Отидох навремето там, защото имаше специално училище за хора с нарушено зрение. Тренирам в НСА при треньора Георги Недев и завършвам треньорски профил. Категоричен съм обаче, че като треньор ще се върна да работя в моя роден град”, заяви лекоатлетът.

Радо каза, че не знае защо на Олимпиадата параолимпийците ни се представиха много по-успешно от останалите спортисти. “Нямам обяснение, познавам лично всички наши елитни спортисти. Някои от тях казаха, че не са подготвени добре. Ние се бяхме подготвили, не се оправдаваме и се опитваме да се справяме с това, което има. Важно е обаче във В. Търново да има къде децата да спортуват”, добави Златанов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново чества 827 г. от въстанието на Асен и Петър

На 26 октомври /Димитровден/ Велико Търново тържествено чества 827-та годишнина от въстанието на Асен и Петър, възстановяването на Второто българско...

Затвори