Share

Даниел Панов подкрепи проекта „Алманах на просветителите“, дело на родолюбиви великотърновци

понеделник, 18 сеп., 2023, 16:57ч.


13.09.2023

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с родолюбиви великотърновци, разработили образователния проект „Алманах на просветителите“. Инициативата е дело на художника и учител Стефан Стефанов, на общественика Мартин Карагеоргиев и на младата художничка Селен Петкова.

Проектът включва 12 картини на бележити българи – просветители, възрожденци и културни дейци, нарисувани от Селен Петкова и събрани в дигитален алманах. Досега са изработени картини на Апостола на свободата Васил Левски, св. патриарх Евтимий, Неофит Рилски и Алеко Константинов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов подкрепи родолюбивото дело и пое ангажимент за популяризирането на начинанието сред училищата в старопрестолния град. Всяко училище в града и общината ще получи по един портрет на Васил Левски, нарисуван от Селен Петкова. Първите портрети Даниел Панов вече подари на училищата, които посети по време на откриването на учебната 2023/2024-а година.

Проектът „Алманах на просветителите“ е подкрепен и по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ВМРО организира изложба по повод 120 г. от смъртта на подпоручик Александър Панайотов

На 21 септември се навършват 120 г. от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов, загинал като войвода на въстаническите...

Затвори