Share

Даниел Панов обсъди със здравния министър проблемите пред общинското здравеопазване

петък, 15 ян., 2021, 20:56ч.


139526847_3679440102116393_5608887262363613397_o

Кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов проведе днес среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов. “Заедно с министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и управители на общински здравни заведения обсъдихме актуални въпроси и проблеми пред общинското здравеопазване. В срещата участваха управителите на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ д-р Стела Денчева, на Комплексен онкологичен център – д-р Мария Рачева, на Център за психично здраве – д-р Марияна Петрова и на Център за кожно-венерически заболявания – д-р Теодора Чолакова.

Една от темите бе свързана с политиките за привличане на специализанти в общинските болници. Министър Ангелов сподели, че правителството работи по специална програма за увеличаване на възнагражденията чрез тристълбово финансиране – възнаграждение от болницата и субсидии от държавата и общината, както и за осигуряване на общински жилища. Имаме готовност в Старата столица да бъдат определени жилища за тази цел.

По време на срещата стана ясно, че се подготвя програма, по която общинските болници ще могат през общините да кандидатстват за финансиране на проекти за ремонт на сграден фонд и обновяване на оборудването. Необходимост от подобни инвестиции заявиха д-р Мария Рачева, д-р Теодора Чолакова и д-р Марияна Петрова.

Друга от темите бе свързана с необходимостта от средства за довършване на втория корпус на общинската белодробна болница. Около 2 млн. лева са нужните средства за завършване на строителството и още около 600 000 лева – за оборудване. Проф. д-р Костадин Ангелов се ангажира с осигуряване на финансов механизъм през настоящата година. Разширяването на болницата ще е от полза както за великотърновци, така и за жителите на съседните области, които също се лекуват в белодробната клиника”, съобщи инж. Даниел Панов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Дигитални устройства и хардуер бяха дарени на 8 социални услуги във В. Търново

Осем от социалните услуги от резидентен тип, функциониращи в Община Велико Търново получиха безвъзмездно дарение от общо 26 дигитални устройства,...

Затвори