Share

Д-р Красимир Кирилов: Истинският ни проблем е ценовият шок, крайно време е да започнем да слушаме експерти, а не популисти

четвъртък, 21 окт., 2021, 14:30ч.


20210402_121306

Това, че ако искаш да отидеш в мола, трябва да имаш зелен сертификат, не е най-драматичният проблем на хората в момента, коментира със съграждани от Полски Тръмбеш ветеринарният лекар д-р Красимир Кирилов, кандидат за народен представител от листата на Национално обединение на десницата, което е под номер 7 в изборната бюлетина.

По думите на д-р Кирилов, нововъведените противоепидемични мерки са ужасно закъснели и хаотични, но необходими. И не тези ограничения са основната тревога на голяма част от населението, особено извън столицата. Някои политици отново опитват да подменят дневния ред на хората, а в същото време много българи, все по-трудно се справят с живота, коментира д-р Красимир Кирилов.

Истинският проблем, според него и съгражданите му, е ценовият шок, който започна в България и вероятно ще продължи.

„Притеснително е какво ще се случи, особено  след Нова година, с новите цени на газ, на ток и на всичко останало. Една от големите слабости на сегашното управление, за която почти никой не говори, е невъзможността да бъдат осигурени дори дърва за огрев за домакинствата, които са на такъв вид отопление. А те далеч не са малко“, коментира ветеринарният лекар, който ежедневно контактува с десетки жители на целия регион.

Темата е наболяла във всички населени места, обясни докторът, въз основа на това, което хората му споделят. Той очерта и тенденция – там, където основното отопление е било с ток или газ, вече също да се търсят варианти, домакинствата да минават на отопление с дърва.

„Но и дърва няма. А цената на въглищата се е покачила почти двойно за тон. Така че и тук е налице цялостна липса на политика от страна на държавата“, категоричен е кандидатът от листата, която е под номер 7 в изборната бюлетина.

Трябват спешни реакции, за да се предотвратят още по-тежки последствия от създалата се енергийна криза, категоричен е д-р Кирилов.

„В Национално обединение на десницата разполагаме с едни от най-качествените енергийни експерти у нас, като Христо Казанджиев, който още от началото на тази година предупреждаваше за всичко, което предстои да се случи и даваше решения“, припомни Красимир Кирилов.

„Крайно време е в нашата  държава да започнем да слушаме експертите, а не популистите. За да започнем да се справяме с тези кризи са нужни разум и десни мерки. Защото, докато дясното създава, лявото само разпределя, често без покритие“, обясни кандидатът на консервативното дясно обединение.

По думите му именно левите политики, на които проводник бяха и бившите управляващи от ГЕРБ, са довели страната ни до днешната ситуация.

„Не са ни нужни нови „месии“ и нови политически звезди, а разумни и дейни личности, експерти“, убеден е д-р Кирилов, който призова хората да гласуват с номер 7 за президент и за народни представители. „Само номер 7 е десният глас за България и гласът на разума“, заяви уважаваният ветеринарен лекар.

 

7

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започват да издават сертификат и след първа игла

Документът, който се издава след поставяне на първа игла от ваксина срещи COVID-19, ще важи като зелен сертификат. Той ще...

Затвори