Share

Без екстремни студове в следващата седмица

събота, 29 ян., 2022, 09:43ч.


-_89.m

Завърши леденият период над страната и в следващите дни температурите ще са нормални за този период на годината, дори ще бъде малко по-топло в отделни дни. Миналия вторник говорихме за завръщане на зимата около първи февруари, но в момента нещата изглеждат по-благоприятни – не се очаква сериозен зимен пристъп, по-скоро ще имаме влошаване на времето с възможност за валежи, но главно в южните райони.

В събота, неделя и понеделник съществена промяна не се очаква. Ще е с разкъсана до значителна облачност, дневните температури ще са над нулата, сутрешните под нулата в котловинните полета на Западна България, а на места в страната и над нулата. Възможно е в събота, в отделни райни на запад, да прехвърчи сняг, но съществени валежи не се очакват.

В началото на следващата седмица ще се формира нов средиземноморски циклон, чийто център, според прогнозите в момента, ще се разположи доста на юг и заради това над страната, във вторник и сряда, не се очакват чак толкова съществени валежи. Моделите прогнозират в сряда превалявания, главно от сняг над Централна и Южна България, но за момента не изглежда да има съществени количества. На места на изток валежите ще са и от дъжд, тъй като температурите ще са положителни.

Във вторник ще стане ясно колко точно ще се влоши времето в средата на следващата седмица. По-нататък, в първата десетдневка на феврураи, поне за момента, не се очертават съществени валежи, нито съществени промени в температурите.

Очертава се затопляне в периода след пети – шести февруари, но това е само перспектива. Рано е да се каже какъв ще е месец февруари, но вероятно ще започне без температурни изненади. Февруари е типично зимен месец и вероятността за сняг, виелици и студ остава открита.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Betano.bg и 7sport разкриват тайния поздрав „Сиуу “на Роналдо

Със сигурност сте виждали деца да крещят „Сиууу“ след поредния гол в кварталното мачле. През последните години този начин за...

Затвори