Share

Български студент в Дания с презентация за тайните на безплатното образование

петък, 10 февр., 2017, 17:21ч.


dan_3x2

Вилимир Йорданов от VIA University College ще говори с кандидат-студенти от Велико Търново на 16 февруари

Дания продължава да привлича все повече кандидат-студенти от България, а изминалата година продължи тенденцията за увеличаване на интереса към тази държава като образователна дестинация. Именно за да помогне за по-голяма информираност, Интеграл организира среща с Вилимир Йорданов – студент трета година във VIA University College, специалност Mechanical Engineering.

Събитието ще се състои на 16 февруари от 15:30 ч. в офиса на Интеграл във Велико Търново. Младият българин ще разкаже за впечатленията си от времето, прекарано в Дания – методите на преподаване, практиките, живота в скандинавската държава и мечтания стаж в най-голямата компания в свeта за възобновими източници на eнeргия.

Все повече българи се доверяват на Дания в търсене на качествено образование, фокусирано върху разрешаването на реални казуси по време на обучението и персонално отношение от преподавателите. Спокойният и екологичен начин на живот, високият стандарт, безплатното здравеопазване и фактът, че Дания е избрана от Световната банка като държавата, в която най-лесно се прави бизнес, неслучайно кара датчаните да се гордеят с отличието “Най-щастливата нация в света”. „Висшето образование в Дания е безплатно. Институциите предоставят богат избор от програми на английски, както за степен бакалавър, така и за магистър. Практически насочените дават възможност на студентите да прилагат наученото върху реални бизнес проекти, обясниха образователните консултанти от Интеграл. – Що се касае до VIA University College, той предлага широка гама от образователни програми с акцент върху приложните науки. Тъй като е един от най-големите университети, той се стреми да бъде водеща образователна институция както в Дания, така и в международен план.“ За последната година повече от 300 българи са заминали с помощта на Интеграл в „Страната на замъците и музеите“.

На 16 февруари Интеграл и Вилимир Йорданов ще отговорят на всички въпроси относно кандидатстването, подготовката на документите, съдействието за настаняване, приема и правата и възможностите в Дания.

IMG_1465

IMG_1050

В работилницата – упорита работа за поредния проект

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Йорданка Фандъкова: Чрез инвестиции в образованието ще се преборим с бедността и престъпността

Инвестициите в образованието са инвестиции в успешното развитие и бъдещето на България. Образованието е стратегически приоритет за нас. Това каза...

Затвори