Share

Бабинден отбелязаха в Горна Оряховица

петък, 21 ян., 2022, 14:23ч.


272333215_7278412682183956_5671156414996841927_n

Денят на родилната помощ – 21 януари, бе отпразнуван днес в Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ “Свети Иван Рилски” при стриктно спазване на епидемиологичните мерки. Гости на тържеството на екипа на отделението бяха областният управител Людмила Илиева и заместник- кметът на община Горна Оряховица Григор Минков.

Гостите бяха посрещнати в обновената зала за изписване на родилки и бебета от управителя на болницата Д-р Иван Иванов, началника на отделението д-р Михаил Милатович и старша акушерка Снежана Белчева, а след това уважиха празника в Родилно отделение.

Енорийският свещеник отец Антоний отслужи водосвет за здраве и благоденствие. Д-р Милатович изми ръцете си по старинния обичай, както са го правели бабите акушерки преди израждането на бебето.

Областният управител и заместник- кметът поздравиха присъстващите на празника акушер-гинеколози, анестезиолози, педиатри, акушерки и медицински сестри. Людмила Илиева сподели, че в болницата в Горна Оряховица са родени и двете й деца, дъщерята на Григор Минков също е проплакала тук.

Д-р Иван Иванов подари живописна картина от името на ръководството на болницата на отделението. “Искрено се надяваме, че както работещите в отделението, така и ръководството на болницата съвместно с ръководството на общината, ще продължаваме да правим всичко възможно, за да осигурим максимално добри условия като среда и специалисти, за да може да осигуряваме качествена родилна помощ, не само на нашата община, но и на съседните, за да може бъдещите майки да бъдат обслужени максимално добре! Пожелавам на колегите,  които работят тук, много успехи, да бъдат здрави и много хубави моменти!”, заяви д-р Иванов.

От името на ръководството на болницата той подари живописна картина, посветена на майчинството на началника на отделението д-р Михаил Милатович.

По традиция от община Горна Оряховица връчиха подаръци за роденото на Бабинден в отделението бебе. Даровете получи майката на новородения Борис- горнооряховката Ирена Илиева. За 25-годишната жена това е второ раждане. Малкият юнак е проплакал с мерки 3230 грама и 50 см.

За миналата година родените в отделението бебета са 280, а от 1 януари досега те са 15 на брой.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Обявиха конкурс за деца “Интернет – моят друг свят”

Конкурс на тема „Интернет - моят друг свят“, посветен на безопасността на деца в дигиталния свят и отбелязването на Международен...

Затвори