Share

Баба Марта посети Община Лясковец, нарича за здраве и върза мартеници на всички

понеделник, 1 мар., 2021, 12:02ч.


Б Марта2

Възрастна самодейка в Деня на самодейното изкуство влезе в ролята на Баба Марта и обиколи институции и детски градини в Лясковец. Елисавета Петрова от години облича народната носия и с хурка и къделя, тръгва да зарадва малки и големи, връзвайки им мартеници на ръцете.

На първи март, когато честваме и празника на всички творци – Денят на самодейното изкуство, над 70-годишната жена дойде и при кмета д-р Гецова, за да пожелае здраве на нея и на всички служители от администрацията. Елисавета Петрова е дългогодишна певица във вокалната група „Бели ружи“, роден артист, творец и самороден талант, и съвсем лесно влиза в ролята на забързаната Баба. Гостенката разказа, че от сутринта е тръгнала да нарича за здраве. Станала е рано и е набрала букет от цветя и билки, който подари на кмета. В сградата на Общината, освен че разказа легендата за мартеницата, тя нарича на дълго и на широко за здраве и берекет, декламира мартенски стихове и разбира се, завърза мартеници на всички. Д-р Гецова бе накичена първа, след което лично й асистира и служителите също получиха шнурче от бяло-червения символ. От името на администрацията, кметът благодари на самодейката и й  пожела още дълги години да радва жителите на общината с артистичния си талант и неувяхваща усмивка.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Мартеници от цяла България участваха в Лясковски конкурс и бяха дарени на болни и възрастни хора

Лясковското читалище „Напредък-1870”, клуб „Млад етнограф” и Педагогическия факултет на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий” организираха конкурс „Бяло и...

Затвори