Share

Атанас Атанасов и Пламен Радонов са новите носители на наградата „Велико Търново“

понеделник, 18 сеп., 2023, 14:40ч.


95815785_4077196068964945_974649107345833984_n
Президентът на хандбалния клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов и бившият зам.-министър на отбраната Пламен Радонов са новите носители на наградата „Велико Търново“. Те бяха утвърдени по време на заседание на специализираната комисия за определяне на приза.

До този момент наградата „Велико Търново“ се връчваше само на 22 март, когато е празникът на старата столица. С решение на Общинския съвет от август беше направена промяна в наградите и символите, с която отличието вече може да се дава и на други празници.

Осем души от комисията, съставена от служители на Общината, журналисти и общински съветници, гласуваха за Атанас Атанасов, а седем подкрепиха номинацията на Пламен Радонов. Двамата ще получат отличията си на 22 септември след празничния концерт на военните духови оркестри в центъра на В. Търново.

Атанас Атанасов и Пламен Радонов получават отличието и във връзка с техните годишнини. Атанасов навърши 75 години, а Пламен Радонов скоро ще стане на 60. Основният мотив за връчването на наградата обаче са техните заслуги за развитието на града в различни сфери. Пламен Радонов е един от инициаторите за обявяване на 22 септември като официален празник в Република България, а Атанас Атанасов вече почти 30 години е начело на ХК „Етър-64“, който е един от най-успешните спортни клубове в цялата страна – в този период е 10 пъти шампион на България и 15 пъти носител на националната купа. Школата на хандбалния клуб в момента наброява над 200 деца, а спечелените от тях шампионски титли са десетки. Номинацията на Атанас Атанасов бе издигната и внесена от Инициативен комитет от великотърновски общественици с подкрепата на „Лайънс клуб Велико Търново“ и на Хандбален клуб „Етър-64“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
9-годишно момче пострада при катастрофа

9-годишно момче е пострадало при катастрофа на пътя между Велико Търново и Килифарево. Произшествието е станало в събота около 17,30...

Затвори