Share

Арт резиденция “Старото училище” се провежда под мотото “Генерация ТВОРЯ”

сряда, 28 юли, 2021, 12:57ч.


GT 2021

“ГЕНЕРАЦИЯ ТВОРЯ” – ИЗКУСТВО, СЪЗДАВАНО ОТ ДЕЦА , 26 – 30 юли 2021 г.

 

– Човек не може да вярва в невъзможни неща.

– Смея да ти кажа, че не си се упражнявала достатъчно, каза Царицата.

„Алиса в огледалния свят“ – Луис Карол

 

От 26 до 30 юли 2021 г. в с. Горна Липница се провежда единадесетото издание на арт резиденция “Старото училище” под мотото “Генерация ТВОРЯ”.

Организатори на събитието са Пламен Петров, Дарина Палова и Димитър Палов, Кметство Горна Липница, Читалище “Зора – 1887”.

Видно от заглавието, фокусът и тази година е върху изкуство, създавано от деца, следвайки идеята, че всяко дете е творец. С това издание организаторите на резиденцията насочват усилията си и вниманието на публиката към насърчаване на творческия потенциал на децата с цел развиването и прилагането на този потенциал в тяхната бъдеща дейност във всяка сфера от живота.

В изданието вземат участие няколко детски школи от страната: Школа „Арт линия“ от гр. Казанлък с ръководители Ваня Запрянова и Росен Дончев; Ателие „Енкаустика“ и Приложни изкуства – гр. Габрово, с ръководител Румен Трифонов; Школа „Батик” с ръководител Златка Бобева, гр. Бургас; Школа по „Изобразително изкуство“ при НЧ „Братство 1884“ – гр. Павликени, с ръководител Мартин Петров; Школа „Деца – творци на Горна Липница“ с ръководител Пламен Петров и студенти от Национална художествена академия, гр. София.

„Генерация ТВОРЯ“ протича при активно взаимодействие между местната общност и децата – всички прояви и ателиета са достъпни за посетители. По време на престоя си участниците в детската арт резиденция са свободни да изследват селото и естествената природна среда като ги превърнат в обект на своето творчество.

Арт резиденцията има разнообразна съпътстваща програма с акцент върху българските обичаи и местните забележителности и ще завърши със закриваща изложба в Горна Липница, в рамките на която децата ще представят своите творби пред хората от селото и региона.

 

Събития, които могат да бъдат посетени от гости и медии:

 

29.07.2021 г. (четвъртък):

Лекция на тема: „Активистко изкуство и Творческа политика“ в ателие/стая за провеждане на избори в сградата на училището от 20.00 ч.

30.07.2021 г. (петък):

Изложба, представяща творбите на артистите от „Генерация ТВОРЯ“,2021 от 18.30 ч. в училищния двор.

Представяне спектакъла „Легенда за Ак ага“ от децата на Г. Липница, от 21.00 ч. на лятна сцена на Читалище „Зора-1887“ в центъра на селото.

 

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на община Павликени.

 

Телефони за връзка и информация:

+359886719054 – Димитър Палов

+359888731738 – Пламен Петров

+359887243487 – Дарина Палова

Home

https://www.facebook.com/The-Old-School-Residency-Gorna-Lipnitsa-Bulgaria-171188426238207/

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Какви трапезни столове ще намерите в Aiko XXXL

Трапезните маси и столове фигурират в представите за модерен и уютен дом на всекиго от нас. Ако в спалнята значение...

Затвори