Share

Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Косово

понеделник, 8 Ное., 2021, 14:47ч.


Архангеловден отбелязаха в сухиндолското село Горско Кoсово. Десетки вярващи се събраха пред храма „Св. Архангел Михаил“, за да се помолят за здраве и да запалят свещ. Днес е и празника на китното село, което се намира непосредствено до язовир „Александър Стамболийски“ и се отличава с красива архитектура на къщите, гледащи към еблематичната за Сухиндол Сопотска скала.
Именно в нейното подножие беше отслужен празничен водосвет от отец Христо. Той се обърна към вярващите, пожелавайки на всички в община Сухиндол здраве и просперитет.

На празничната служба присъства кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев, председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, зам.-кметът Петьо Русев, кметският наместник на селото Дениза Тодорова, общински съветници, както и останалите кметски наместници от селата в общината.

Интересна е историята на храма в селото. Когато е изграден язовир „Александър Стамболийски“, на дъното му остава село Бара. Неговите жители създават ново село – Горско Косово, което до скоро нямаше църква. Със съдействието на инж. Пламен Чернев, преди 6 години, беше транспортиран параклис от Гърция и поставен в селото.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Петър Москов: ЕС сме ние, гражданите на държавите членки, а не г-жа Фон дер Лайен

За държава като България, лявото е заклинание за бедност Липсата на смело политическо лидерство компрометира членството ни в ЕС. Най-голямото...

Затвори